而家G31 chipset底板可用E5200(R0)

詳情請睇:
http://support.asus.com/cpusuppo ... spx?SLanguage=zh-tw
要PCB ver. 2.05G或以上先support, 之前個d就無辨法了

ASUS P5KPL-AM

想問下c兄...知唔知asrock塊g31得唔得...睇佢bios好似重未有r0...

原帖由 JIMillim 於 2009-6-11 19:52 發表
詳情請睇:
http://support.asus.com/cpusuppo ... spx?SLanguage=zh-tw
要PCB ver. 2.05G或以上先support, 之前個d就無辨法了

有時都未必係咁
我塊GA-965P-DS3P rev 2.0都話唔support PDC E6300,但係我又用到佢喎

原帖由 roytam1 於 2009-6-11 07:59 PM 發表
有時都未必係咁
我塊GA-965P-DS3P rev 2.0都話唔support PDC E6300,但係我又用到佢喎

官方冇列出黎, 你用到係好彩 (但無得同廠嘈)
官方有列出黎但用唔到, 你可以話塊板壞咗

原帖由 passby 於 2009-6-11 07:59 PM 發表
想問下c兄...知唔知asrock塊g31得唔得...睇佢bios好似重未有r0...

你咁都唔明?
根本係要硬件設計配合, 先可以支援E5200 R0
唔係更新BIOS就可以

原帖由 HK-Steven 於 2009-6-11 07:59 PM 發表
其他brand既情況都係咁

msi, asrock暫時未見到任何update(資料, BIOS)

回覆 2# 的帖子

星期一砌這右部 Asrock G31m-s + e5200 (r0). 什麽問題都mo. Asrock bios 是 p1.6, 比asrock 網站的 p1.5根新!

回覆 2# 的帖子

星期一砌這右部 Asrock G31m-s + e5200 (r0). 什麽問題都mo. Asrock bios 是 p1.6, 比asrock 網站的 p1.5根新!