有冇人可以答我紅字既問題ar?? thx

用AM3 DDR3  我想要既板係最好唔好有CF 功能 對我冇用 唔要ONBOARD 顯卡... 最緊要超頻勁..
有乜選擇?

心頭好有呢兩塊....邊一塊好D AR???

仲有呢塊

點解技嘉個塊底板供電有成八個洞既?? 正常唔係得4個ga 咩?? 我火牛得兩個4pin 唔通要插晒佢??

得770同790fx岩你@@
前者岩曬你架喇~只不過冇790fx超得咁勁姐
ivanpong 發表於 2010-2-21 20:55

770 超頻唔勁呢...

我今日差D就買左ASUS果塊....
Sun 發表於 2010-2-22 00:38

做乜咁講??? 5係有問題呀???

DFI LANPARTY DK 790X-M2RS/AM2+ 790X M/B HK$ 799
呢塊點? DFI出名超頻
cello13814 發表於 2010-2-22 00:10

我要am3

送你6個字

未學行先學走
問"最緊要超得勁"已經好可笑
BlackBird 發表於 2010-2-22 02:22

超得勁姐係求其咁調下個倍頻就上到又穏定lo...我係咁既意思

回復  軟硬大師
那就建議技嘉個塊,睇落好超些
cello13814 發表於 2010-2-22 09:25

但技嘉個塊DDR3 1600 OC WO...我買DDR3 1600 佢只會顯示DDR3 1333
而華碩個塊可直接支援DDR3 1600 唔需用超頻

What CPU are you using? not all CPU can overclock 倍頻
Gordon 發表於 2010-2-22 11:40

我仲未有CPU 不過目標係955BE

點解技嘉個塊底板供電有成八個洞既?? 正常唔係得4個ga 咩?? 我火牛得兩個4pin 唔通要插晒佢??
可以只插4pin ...
kung92 發表於 2010-2-22 17:16

咁插多4pin會5會用多d電>>

回復  kung92
冇記錯插曬4+4係好D =]
lyh1993 發表於 2010-2-22 17:23

哦..其實我都仲係度諗緊邊一塊板好..技嘉呢塊睇落唔錯..但係佢bios updata 左好多次..09年2月出..
反而華碩就比較少updata 呢塊板既bios 而佢係09年6月出... 真係魚與熊掌.....

睇你D問題...你連基本功都未有喎....點超啊??
淆底 發表於 2010-2-22 18:33

基本功??? 我都算識點超既........知道d功能選項解咩..