超無聊 , 依家 AMD 都唔會
dom 發表於 2010-2-23 00:08

你點知呢?

而家所以CPU過熱都會斷電, 好難會燒U

不如咁搵粒 Core i7 試下 Full load 緊個陣拆 Heatsink
重要係加到 1.5V 超 4.4GHz 個陣

你點知呢?
kevinckcheung 發表於 23-2-2010 12:09 AM

個粒 咩 年代既 U 呀 ? Athlon 呀
出面舖頭重有得賣全新咩?

照咁睇,你應該唔知INTEL最強武器~~~~ P4 3.0e Prescott

條片舊都咩咁都攞出黎講..

你點知呢?
kevinckcheung 發表於 2010-2-23 00:09

好似得你唔知
K8以後你搵到一粒CPU可以因為無HSF而燒既, 我送十粒比你

之前試過P4 3Ghz冇heatsink果陣自動開左機,又咪一樣燒左
呢個時代有過熱保護,輕則減速,重則自動斷電,都好少會燒CPU

你自己試下咪知答案囉,咁舊既野都仲要拎出黎比人笑…
JT2106 發表於 2010-2-23 00:08

SORRY.... 甘你又睇...

照咁睇,你應該唔知INTEL最強武器~~~~ P4 3.0e Prescott
淆底 發表於 23-2-2010 12:11 AM

對唔住 , Intel P4 3.0 甩左 Heatsink 都唔會燒 U 的
之前有個客部廠機隻 Intel 原裝Heatsink 斷左腳 , 個 Heatsink 食唔正粒 U ,
部機粒 u長期 90C+  除左風扇暴力聲  + 成日 hang + 個殼好熱之外
個客唔覺得有問題 , 用左大半年

係有次佢部機想加顯卡
先比我發現 , 同佢換左散熱器 又繼續用多半年 粒 U 就無離頭瓜左