如果燒左 CPU FAN...
kevinckcheung 發表於 22-2-2010 11:59 PM

超無聊 , 依家 AMD 都唔會

有沒有師兄用現在的 AMD CPU 試下?
kevinckcheung 發表於 23-2-2010 12:05 AM

你買粒 U 同板 , 我免費同你試下
不論生死不會負責
你肯唔肯先

不如咁搵粒 Core i7 試下 Full load 緊個陣拆 Heatsink
重要係加到 1.5V 超 4.4GHz 個陣

你點知呢?
kevinckcheung 發表於 23-2-2010 12:09 AM

個粒 咩 年代既 U 呀 ? Athlon 呀
出面舖頭重有得賣全新咩?

照咁睇,你應該唔知INTEL最強武器~~~~ P4 3.0e Prescott
淆底 發表於 23-2-2010 12:11 AM

對唔住 , Intel P4 3.0 甩左 Heatsink 都唔會燒 U 的
之前有個客部廠機隻 Intel 原裝Heatsink 斷左腳 , 個 Heatsink 食唔正粒 U ,
部機粒 u長期 90C+  除左風扇暴力聲  + 成日 hang + 個殼好熱之外
個客唔覺得有問題 , 用左大半年

係有次佢部機想加顯卡
先比我發現 , 同佢換左散熱器 又繼續用多半年 粒 U 就無離頭瓜左

條片舊都咩咁都攞出黎講..
hei809 發表於 23-2-2010 12:12 AM

算啦,  呢個 Intel 打手專用短片, 得閒實會有人囉出黎笑下 AMD

差唔多既事我都試過,
我個客個粒仲要係 Pentium D  3.2GHz 黎....
都一樣冇事… ...
JT2106 發表於 23-2-2010 12:17 AM

個客塊版最後都爆晒 Cap , 換左塊 P5KPL-AM 同粒 E5200 繼續開心用 部機

唔通見到呢張相

Intel CPU 會燒架  , 你敢唔敢買 Intel  CPU ?

真係

煙頭d U可能係唔會燒既
不過整死d板遮
kanduki 發表於 23-2-2010 12:24 AM

同一個網站 "Tom's Hardware" 做既
點解呢 , 點解呢

回復  dom

這個好似係有發生意外
kevinckcheung 發表於 23-2-2010 12:24 AM

原來 Intel 就叫有d意外
你貼個段片 , 正常安裝使用下 根本係絕少機會會 佢咁成舊 Heatsink + Fan 甩
風扇壞 重有 heatsink
就係呢段片 之後,  AMD 先係 K7 (幾代之前) 主板加翻 Thermal Protection (OverHeat 會自己cut 電)
K8 同之後既 CPU 內置埋溫度感應  , 同 Intel 睇齊