其實我係諗著換新 cpu 同版:

asus p45 + e7500 + 4gb ram + ati5450, 主要玩高清硬解
cocacola99 發表於 2010-2-23 18:08

換都唔會換P45 + E7500啦老細
你自己換部新機, 都唔知行唔行得順WIN7, 咁換黎做乜?

而家重用775?用intel 的話就
G6950 (2.8GHz) CPU/3M [VT] HK$ 735
ASUS P7P55LX P55,DDR3 M/B HK$ 1,050
...
cello13814 發表於 2010-2-23 18:26

$735 + 一千蚊板都仲用G6950?
呢個價買到630 + 785G有凸啦...

之前用過 780G, 對 onboard display 有介心. 我就係諗著 加 ati display card.

請問 cello 師兄個價係邊度 ...
cocacola99 發表於 2010-2-23 18:37

780g/785G/790GX已經係onboard vga入邊公認最好最全面. 我自己都用緊, feel唔到有咩大問題

明白師兄們的建議, 但我大前提係要出到 bitstream hd audio, 同埋之前 兩塊 780g 的經驗實在太不如意了. ...
cocacola99 發表於 2010-2-23 18:44

bitstream 唔打機的話可以買5450

唔好意思, 想問清楚, 785G 行 win 7 出唔出到 hd audio bitstream?
cocacola99 發表於 2010-2-28 05:00

只限5系