[緊急求助]買0左粒聯強保cpu但有問題,各位師兄唔該幫幫手0丫

0岩0岩星期四0係jxxpo買0左粒聯強保0既q8400,
裝之前已經clear同update0左bios(ASUS Maximus II Formula),
但係裝完之後一係就0係bios度hang,一係就連bios都入唔到,
試0左幾個bios都係唔掂,搞0左成晚,換番舊u就完全冇問題,
我諗我應該中0左...
我想問各位師兄,cpu有問題要直接攞去聯強,
未過7日係咪可以直接換過粒新u?有冇師兄0係聯強換過0野(包括hdd)?
會唔會好麻煩或者話我人為唔保?或者可唔可以加錢換u(q9400或q9550)?
同埋港鐵到唔到?
唔該各位師兄幫幫手0丫...

之前我試過, 未過7天返買個間店, 它也肯換給我~
您可以試下問問您那間店!

回復 2# A.M.Boy

CPU冇得換呀 買0個陣佢話要直接去代理聯強

唔係咁唔好彩呀嘛...?樓主..........快de拎返去聯強度換啦..........!!!!

其實會唔會係唔夠電咋? 買到全新CPU壞既機會同中六合彩一樣甘難

default setting BIOS 認到cpu 咁點會唔夠電呢?
ringo 發表於 2010-5-1 09:51

我見過有一個情況, 部機入到windows無問題, 但係就會耐唔耐hang機或出藍畫面
有時又會無問題, 好正常甘用到, 我試過重裝windows及試過換mainboard及CPU
RAM都無用, 最後係換左個火牛就正常啦.

唔係咁唔好彩呀嘛...?樓主..........快de拎返去聯強度換啦..........!!!!
夜神_Ehorth 發表於 2010-5-1 07:58

係喎~我都諗緊係咪咁黑仔

default setting BIOS 認到cpu 咁點會唔夠電呢?
ringo 發表於 2010-5-1 09:51
其實會唔會係唔夠電咋? 買到全新CPU壞既機會同中六合彩一樣甘難
abc888 發表於 2010-5-1 08:24
我見過有一個情況, 部機入到windows無問題, 但係就會耐唔耐hang機或出藍畫面
有時又會無問題, 好正常甘用 ...
abc888 發表於 2010-5-1 12:38

其實我都已經試晒所有0野,唔係唔會咁夜上0黎嗌救命
結果就係q84乜都做唔到,粒e64就好似識飛咁~我
我諗緊如果去換有冇得換,或者加錢換q94/95都好0丫~唔係今日紅日我衝0左出去喇~
而家要等到星期一

我去換舊hdd,有次比舊貨,有次比全新貨
唔覺得好麻煩,無話check外觀check得好仔細
但係佢會test左先換,等左成個鐘(可能我係舊貨,無得即換)
即日搞掂
港鐵到

我去換舊hdd,有次比舊貨,有次比全新貨
唔覺得好麻煩,無話check外觀check得好仔細
但係佢會test左先換,等左 ...
Faye 發表於 2010-5-1 13:22

明白,唔該您先