市場上仲有冇socket 939 onboard display ddr底板?

依家屋企部3號機(麻雀 game專用) 死左底版, 又無錢砌新機, 想問下仲有冇呢類底板出售呢?

二手就有

ASRock 939A785GMH/128M AMD 785G,Socket 939,DDR400 M.ATX M/B HK$ 620.00
睇下岩唔岩洗?

ASRock 939A785GMH/128M AMD 785G,Socket 939,DDR400 M.ATX M/B HK$ 620.00
睇下岩唔岩洗?
Faye 發表於 2010-5-5 20:17

NO !!!
AMD CPU built-in IMC so for 939 must DDR-ram

939永遠唔會有DDR2底板

二手就有
cheung9473 發表於 5/5/2010 19:59

你睇錯題目了....

市場上仲有冇socket 939 onboard display ddr2底板?依家屋企部3號機(麻雀 game專用) 死左底版, 又無錢砌新機, 想問下仲有冇呢類底板出售呢? ...
kiwai 發表於 2010-5-5 19:42
socket939只用DDR1 Ran,冇可能有用DDR2 Ram!!

新高登1/F自動電梯對面個間有全新939CPU 底板買(DDR ram only)

依家屋企部3號機(麻雀 game專用) 死左底版, 又無錢砌新機, 想問下仲有冇呢類底板出售呢? ...
kiwai 發表於 5-5-2010 07:42 PM

Socket 939 無可能會出到 DDR2 版......
S939 CPU 無粒行到 DDR2 !

Socket 939 版既話 就有既
ASRock 有塊 785G

但係個塊Asrock 785g成$680,值唔值?