華碩 / 技嘉 / 微星 邊塊 890FX MB 易夾 RAM & Raid card?

AM3 890FX MB model

1.ASUS : Crosshair IV Formula

2.GIGABYTE : GA-890FXA-UD7

3.MSI : 890FX-GD70

RAM & Raid card
RAM         : Ballistix Tracer DDR3 1600 2GB x2 / x4
Raid card : Sun MicroSystems OEM Adaptec 5805

回復 18# kelvin2517
講到客服方面,以我所知,台灣本土人個官網客服係用返台灣人答既,咁當然冇問題。之但係如果你比佢知道你係香港人呢………又係簡體字 re 你

至於話依家有冇改善,我自己個心態係,首先1次不忠百次不用,blacklist 左,已經冇興趣再去研究佢。其次,我自己覺得 MSI 當時係背叛我,咁佢應該要主動用實質行動做比我睇,親眼目睹佢有改過,或者至少同我道個歉,咁好應該。純粹個人心理不平衡問題,我唔會再信 MSI ………

M4A89TD is not a bad choice

No POST
Qookei 發表於 2010-8-5 21:36

係咩都無搞過之後無端端死?

請問係點死法?
joe712 發表於 2010-8-5 20:59

No POST

Dom兄,我塊C4F死左....返左漢仔,等換板
Qookei 發表於 2010-8-5 18:55

請問係點死法?

回復 17# helenchan

其實我同意P35及P45時間,MSI唔係好得,不過今年出過5次MSI都無出事,係超ram唔及ASUS,但就未必差過技嘉,如果只屬中級玩家,唔係極限超頻,我覺得都唔係咁差

台灣客服我睇台灣論壇都好似好咗咁

ching,我信你之前發生既事,不過msi 相對你個時,依家可能都有所改善既

MSI 我用過 P45 platinum。我諗好多人都會第1時間插我「車!你反 MSI 派嘛!你唔好齋 up 啦,羅D證據出黎睇!」。OK,請各位參考:
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... p;extra=&page=1

其他以前既 post ,由於係 re 人地既,我都唔知點搵返……總之,有個咁 pro 既台灣官網客服做你既 supporting,你係咪好~~~有安全感呢
(懶睇 post 者請直接飛去該 post #41)

個人經驗

LSI 8344ELP 配 Crosshair IV 無問題
RAM 既話 更加未遇過有問題
GEIL , Team , OCZ , A-DATA ,  ...
dom 發表於 2010-8-5 13:30

Dom兄,我塊C4F死左....返左漢仔,等換板

個人經驗

LSI 8344ELP 配 Crosshair IV 無問題
RAM 既話 更加未遇過有問題
GEIL , Team , OCZ , A-DATA , Kingston 都無遇過問題