[開箱] ASUS M4A87TD EVO 極不專業開箱分享

岩岩星期日幫細佬出左部新機,用左呢塊板配4核心u,見佢個價唔算太貴(反正細佬俾),但係用料同埋配備都好好,所以就揀左佢
細佬話想打機,所以係我堆hardware度拎左張5830俾佢,應該都夠玩既

好,廢話唔講了,請睇圖(唔識影相...請唔好介意)

好靚仔既板

跟板送既packing,有線同埋backpanel 等等

仲有呢個好有用既Q-Connector 呢個係我揀asus板既原因之一

好多相供電呀,官網話係8+1

mem ok制,超ram唔掂時可以禁下佢

輸出都算好齊,有usb3.0 又有eSATA

個北橋Heatsink 幾靚仔,效能就都ok

core unlocker!!! 可以用黎開核,不過我用4核心...對我黎講冇咩用

擴充槽算係幾齊

VIA 音效晶片

SB850 既6個SATA3

好多超頻settings呀,不過我唔識超頻

都係用黎開核既core unlocker

ASUS 獨有既express gate

ASUS 好好用既Turbo V EVO,有得AUTO TUNING,極好用 禁完快速調模就會自己REBOOT超呀超

有WARNING

最後自動超左上3.12Ghz,不過隻heatsink比較廢,所以有d熱....

nice開箱
用唔用倒xmp既ram?

多謝樓主分享,小弟本身都睇中左呢塊板
睇完你開箱後,覺得呢塊板真係太正,個TURBO V EVO有得自動超頻真係無得頂
原來塊板仲有TURBO UNLOCKER 用黎開核,正呀

岩岩星期日幫細佬出左部新機,用左呢塊板配4核心u,見佢個價唔算太貴(反正細佬俾),但係用料同埋配備都好 ...
wtf125 發表於 28-9-2010 10:04 PM

買呢塊識貨喎  
我都有一塊

之前用黎玩過超頻比賽都覺得好夠玩

nice開箱
用唔用倒xmp既ram?
Frings 發表於 28-9-2010 10:06 PM

BIOS 內有 D.O.C.P mode
可set 黎行
DDR3-1600/DDR3-1800/DDR3-1866/DDR3-2000
盡量唔會超粒U , 自動同你 set HT/NB 黎就翻
但係留意 set 去 DDR3-1600 以上都係會同你 DRAM 加電 (1.65V)
同埋睇你用咩U

要頂到長行 DDR3-1800 應該只有 Phenom II X6 (E0) 系列

想問下CHING其他配置係D咩呀??

塊M4A87TD EVO幾靚仔用料一流擴充性強,$8xx抵玩我之前都出過,要黎開核都好易玩添

我就買左無EVO的870版.

呢塊板我都曾!幫人出過,雖然價錢唔平,但係一分錢一分貨,用料的確好得
加上ASUS好多自己獨有既野,八百幾蚊抵玩啦