用咩AMD ITX OR MATX 板好~

我想請教各位大大

現在我手上有粒 700E

我想問各大大用咩板好~ (ITX OR MATX )
價格 800樓下,  最好有 USB3.0 , 最好要有~UCC
不要 [魔法 專業] 板 (個人問題, 不用在意)

不知各位有咩見意^^?

咪就係, 我撐你 + 地啊~,
因為我都想知有咩板唔會 咁快壞

想知有咩牌子底板唔會壞的 ?
Kelma 發表於 2010-9-30 13:31

咪就係, 我撐你!

.....其實係...因為我好早以前買個 [專業魔法] 每 一至兩年 就死板~
我相信一半係我黑仔所至 別一半大家 ...
明內子 發表於 2010-9-30 01:09

想知有咩牌子底板唔會壞的 ?

如上面位師兄所講
你要 usb3.0,要穩陣,$800內ASUS M4A88T-M/USB3係好既選擇
除左功能唔錯外,因為佢係用SB710既關係,所以支援ACC功能,可以開核架

.....其實係...因為我好早以前買個 [專業魔法] 每 一至兩年 就死板~
我相信一半係我黑仔所至 別一半大家 ...
明內子 發表於 2010-9-30 01:09

ASUS M4A88T-M/USB3 $7xx 係好選擇,幫朋友出過唔少,880G細板有USB 3.0,功能好齊,用料又好

樓主講得唔要某牌子,好明顯對底板有唔低要求
ASUS M4A88T-M/USB3 AMD 880G,DDR3,USB3.0,M.ATX M/B
穩陣又 ...
神婆 發表於 2010-9-29 23:56

我相信一半係我黑仔所至 別一半大家請便>.<~~~
所以我現在買板 多數著重買D 料靚D,  FUNCTION 多少其次, 同一次OR 兩次過打爆D RAM 糟佢~
火牛好少少~ 唔係長開機(但開得都幾耐下 10至12 ) 但癈事關電事 打死塊板~
所以今次 多數 [LADY GIGA],  [阿US] ,[阿ROCK]

我想請教各位大大

現在我手上有粒 700E

我想問各大大用咩板好~ (ITX OR MATX )
價格 800樓下,  最好有 US ...
明內子 發表於 29-9-2010 09:40 AM

要內置 USB 3.0 又要你個價位 = 無選擇
$800 樓下只有 MINIX 785G (行 785G + SB710 , SODIMM DDR2 RAM) 無 USB 3.0
一係就平霸 Zotac GF6150SE ITX ( DDR2 ) / MINIX 6150SE (DDR3) 都係無  USB 3.0

樓主講得唔要某牌子,好明顯對底板有唔低要求
ASUS M4A88T-M/USB3 AMD 880G,DDR3,USB3.0,M.ATX M/B
穩陣又符合晒你所需的條件,有USB 3.0又只係$750
見你用E版CPU都係想唔熱慳電,呢塊板有埋EPU功能就好適合你

哈哈~~不要說全名啊~~ 我的叫法是 professional on magic

明內子 發表於 29/9/2010 12:21

怕什麼?我以後也會照說不誤,呵呵。