微星 880GM-E43一問...

微星 880GM-E43可唔可以插2張顯示卡(HD5770+9600gso)?
想A主打遊戲3d渲染,N主打PhysX
因為新手學玩唔多明d插槽所以問問
如果可以應該點set?
唔得既有無其他版選擇,小弟會超頻長行(amd)
另外火牛應該行幾多V先夠??

880GM-E43唔係只有一條PCI-E 16X的插槽? 點插兩張顯示卡?

見你icon張相,似係 CM Hyper 212
相信唔會係新手啦!

唔明插槽??? <--- 我堅唔明你點唔明囉!
一係,去MSI 網睇相。
再唔明,望真D你自己塊板咪明囉!
都係唔明,睇下E43個spec 咪清楚寫住!

其他選擇……真係有大把。
諗清楚你對塊板有咩需求先啦

火牛
基本上,如果你唔係買隻垃圾牛,有80Plus
Phenom II X4 + Ram x4 + HD x4 + Rom + 5770 + 9600GSO
400~450W 經已夠推
事關兩張咭都用唔算多電,GSO亦有好多Green版

如果你可能會換咭,買隻500W左右,有3個6針頭既牛,唔洗轉插,電流又穩定D

超頻睇你點樣超?同用咩硬件黎超?
U / Ram / display

相信唔會係新手啦!

...
o()o 發表於 2010-10-16 06:25

80plus唔一定足火, 唔一定係靚牛黎架wo老友

塊板得一條 x16 , 一條 x1
你要插兩張 display
一係買張 x1 既 gt240
一係整爆條槽插張 x16 落去

塊板得一條 x16 , 一條 x1
你要插兩張 display
一係整爆條槽插張 x16 落去 ...
mydaniel 發表於 2010-10-16 06:59

應該唔得, X1前面有個散熱器係度, 除非你剪爛張卡D腳位。

相信唔會係新手啦!

一係,去MSI 網睇相。
再唔明,望真D你自己塊板咪明囉!
都係唔明,睇下E43個spec 咪清楚寫住!

其他選擇……真係有大把。
諗清楚你對塊板有咩需求先啦

火牛
基本上,如果你唔係買隻垃圾牛,有80Plus
Phenom II X4 + Ram x4 + HD x4 + Rom + 5770 + 9600GSO
400~450W 經已夠推
事關兩張咭都用唔算多電,GSO亦有好多Green版

如果你可能會換咭,買隻500W左右,有3個6針頭既牛,唔洗轉插,電流又穩定D

超頻睇你點樣超?同用咩硬件黎超?
U / Ram / display ...
o()o 發表於 2010-10-16 06:25

見 icon張相,便知到係唔係新手
唔怪之得 你唔 show icon張相啦

mydaniel 發表於 2010-10-16 06:59

其實 x1 既 gt240同 x16 既 gt240性能,係咪一樣(相同時脈,記憶)?

回復 2# peterma

個人覺得600w以上 比例隱陣d

其實 x1 既 gt240同 x16 既 gt240性能,係咪一樣(相同時脈,記憶)?
baby11 發表於 2010-10-16 13:25

慢一定會慢左
但行物理加速冇分別