[問題] 用onboard display會唔會用CPU資源?

請問用onboard display會唔會用CPU資源?

用黎做咩先??
如果睇片,個onboard dsiplay唔支持硬解或者用錯codec都會用多左CPU資源

借題問一問
咁依家個d i3/i5有內置display
係計埋落cpu資源?
定係獨立計算o家?

借題問一問
咁依家個d i3/i5有內置display
係計埋落cpu資源?
定係獨立計算o家? ...
angusleung 發表於 2010-10-20 16:52

獨立計...

用黎做咩先??
如果睇片,個onboard dsiplay唔支持硬解或者用錯codec都會用多左CPU資源 ...
hihihellohihi 發表於 2010-10-20 16:17

external display唔支持硬解或者用錯codec唔係都會用多左CPU資源

external display唔支持硬解或者用錯codec唔係都會用多左CPU資源
C-Leung 發表於 2010-10-20 17:37

因為要用多左 cpu 做軟解工作

因為要用多左 cpu 做軟解工作
lihoma 發表於 2010-10-20 17:41

what i mean is...唔support硬解的話 onboard or individual display都係一樣會食cpu...

我地有強大既硬解

如果係Photoshop, Illustrator用onboard display會唔會慢d架?

如果係Photoshop, Illustrator用onboard display會唔會慢d架?
zenki2k 發表於 2010-10-21 10:39

無關係, onboard只會食左你ram, 至於食幾多你自己tune