[已解決, update @ P6]係中央FIELD 代客砌機要870A-G54, 點知佢比左塊870-G45 我.

事情係咁的...買機時個SALE 話比多$100 幫我砌埋部電腦, 我話好呀還店我一陣有事, 冇時間番屋企砌機. 有兩位朋友幫我睇住部機, 雖然兩位都唔係好熟, 心諗咁大間鋪頭應該冇問題掛...點知咁就出事了

一番到屋企第一時間CHECK 下D BOX. 唉...張單明明寫住 870A-G54, 點解佢比左塊 870-G45 我架?? 我唔排除佢地眼大睇過龍, 比錯左我既. 點解唔比塊貴 D 架...870 比870A 平$200, 冇USB 3.0, 又冇SATA 3. 話冇事就假既! 本先諗住開開心心有新電腦用, 點知貨不對"板". 結論就係, 買機, 砌機最緊要CHECK 清楚先好走人...聽日一於拎部機番去換板, 又晒時間又晒車錢. 發泄完畢.

有冇張單可以睇睇?

有冇張單可以睇睇?
doxam 發表於 2010-11-13 23:10

張單係我朋友度, 夜少少我會補上照片.

希望你換板成功

希望你換板成功
doxam 發表於 2010-11-13 23:17

謝謝. 好後悔比多$100 代客砌機. 真係貼錢買難受...

張單寫870a / 870?

我覺得係搞錯左

張單寫870a / 870?
redhothits 發表於 2010-11-13 23:22

我打左電話問佢, 佢讀 870A-G54, SB850 比我聽. 等多一陣POST 埋張單就一清二楚.

我打左電話問佢, 佢讀 870A-G54, SB850 比我聽. 等多一陣POST 埋張單就一清二楚. ...
chun__:) 發表於 2010-11-13 23:25

你有冇話俾佢聽, 佢地搞錯咗. 要點樣退返俾佢?

似鋪頭砌機攪錯左