想問CM Real Power Pro 460W

推唔推到9800 GTX+ 512MB
定係要換500/550W的火牛?

用過 Antec Eco 400W 80Plus 都推到 9800GTX+ / Q9550
所以CM 460W 80Plus 應該推得掂張咭
但始終建議用返本身有2個 PCI-E頭既火牛

用過 Antec Eco 400W 80Plus 都推到 9800GTX+ / Q9550
所以CM 460W 80Plus 應該推得掂張咭
但始終建議用返 ...
PentiumPro 發表於 2010-11-16 21:04

咁有冇相同價位又有2個 PCI-E頭既火牛呢?

其實點計400W 都夠用  何況460W 呢...

一隻足火嘅400W火牛要推9800GTX+ 係完全無問題

足火意思係.....火牛持續輸出有XXW
就以Real Power Pro 460W做例
佢出比電腦可以持續出到460W

所以460W 係夠用的

有部份9800GTX+ 可能要插2個6pin 頭攞電
不過其實插一個已經行到

一隻足火嘅400W火牛要推9800GTX+ 係完全無問題

足火意思係.....火牛持續輸出有XXW
就以Real Power Pro 460 ...
wgpoon 發表於 2010-11-16 21:14

新手唔明,你咁講,d人咁做咩插2個6pin頭攞電

新手唔明,你咁講,d人咁做咩插2個6pin頭攞電
billy-__- 發表於 2010-11-16 21:25

有部份顯卡可以用加電方式超頻,

好似某G品牌, 佢geforce 9 series 嘅某部份顯卡上面可以用jumper 方式加電壓,
令GPU 超到更高

而超頻供電要求上升, 咁要插多個6pin 攞電好正常

上面只係對一部份顯卡有用....

而又以ATI 4890 做例
4890要行6pin +8pin 先行到
插一個6pin 會boot 唔起機

所以插幾多頭攞要最主要都係睇顯卡設計

billy-__- 發表於 2010-11-16 21:10

你果張9800GTX+ 係邊一張?

billy-__- 發表於 2010-11-16 21:10

合格牌子/80Plus火牛/有齊2個 PCI-E頭
較平較抵買 eg:
SilverStone ST50F-ES 500W 80Plus 火牛                  HK$ 510
ANTEC NE520C NeoEco 520W 80Plus 火牛                  HK$ 495

合格牌子/80Plus火牛/有齊2個 PCI-E頭
較平較抵買 eg:
SilverStone ST50F-ES 500W 80Plus 火牛                  HK$ 51 ...
PentiumPro 發表於 2010-11-16 22:11

唔該哂,明白哂
我用緊XFX的9800GTX+ 512MB