想問問...ITX 做SERVER 用INTEL 定AMD 好??

效能同熱做對比??
邊粒最好呢???

請教各位CHING

budget -> 無
server 用途->無

效能同熱做對比
你既效能點定義,你既熱點定義
有人覺得cpu 40 好正常,有人覺得好鬼熱要上水
有人 i7 都係做文書機,有人 atom 已經係佢既全部

ITX h55啦 Zotac H55-ITX WiFi呢塊無走雞

近期大紅人

amd270u + j&w 890gx itx

如果係4春呢???
行RAID5
放6隻HDD到.....
行GAME SERVER, IIS ,PLESK,平日仲用黎睇片....壓片等...唔打機...

如果係4春呢???
行RAID5
放6隻HDD到.....
行GAME SERVER, IIS ,PLESK,平日仲用黎睇片....壓片等...唔打機.. ...
kelyiu3000 發表於 2010-11-17 08:27

ITX 放 6隻 HDD

ITX 放 6隻 HDD
kazenorin 發表於 2010-11-17 10:20

Lain Li Mini-Q PC-Q08
http://www.lian-li.com/v2/tw/pro ... ss_index=64&g=f

支援六顆3.5吋硬碟

run 咁多野, 會唔會六春好D? 不過最衰香港無95W 六春賣...

RAID5 係咪即係另加 RAID card? ...
wilsonkf 發表於 2010-11-17 09:20

RAID5應該剩係890gx SB850先support
intel 基本上唔使諗, H55 連基本raid都無

Lain Li Mini-Q PC-Q08

支援六顆3.5吋硬碟
j2g4 發表於 2010-11-17 10:26

咁細個箱,  wire 6隻 hdd 加 4核 cpu, 會唔會有 overheat 問題 ?