我的電腦回顧展(末世前),請師兄又講講自己CPU歷史!

我的電腦回顧展
原來都用左廿萬有多....
(我指全部野夾埋,我買過300蚊張lan咭、1000蚊個case、1200蚊條128mb sd ram
2000蚊隻4xdvd-rw,2700蚊隻ssd,但種類太多,cpu會較易記起)
OH NO
!請師兄又講講自己CPU歷史!

雖然都好鐘意用AMD,但始終都係用INTEL多,
LAPTOP一次AMD都未用過...

冇 mark 低 prize
冇記錯的話

Pentium 133Mhz   <--- 唔識電腦
Pentium III 667EB  <---- OK good la
Intel celeronD 341   <-- rubbish
AMD athlon64 x2 3600+   <--- excellent
Intel Core i5 2500K   <--- 即將買

我睇到師兄咁多款U, 突然間覺得自己用P4 用左好耐XD

冇 mark 低 prize
冇記錯的話

Pentium 133Mhz
BVEsun 發表於 2011-5-11 23:09

2500K超到4GHZ好好用!

我睇到師兄咁多款U, 突然間覺得自己用P4 用左好耐XD
chung0513 發表於 2011-5-11 23:16

我做野有能力之後,就亂買野了...

不過睇番師兄張單,當年我粒P4 賣1369 原來係AMD 幾倍價錢

我做野有能力之後,就亂買野了...
garylism 發表於 2011-5-11 23:20

亂得起都冇乜所謂

一年三粒u...天啊。

不過睇番師兄張單,當年我粒P4 賣1369 原來係AMD 幾倍價錢
chung0513 發表於 2011-5-11 23:22

當年我買左粒1800唔夠一個月,因為手痕用刀刮開L3,諗住解倍頻
整死左粒U....

所以先勁快買番粒1700+正正經經用到換機,當年AMD用SIS CHIPSET最好
到2500+就用N-FORCE2了,仲係已死亡品牌A-BIT