請問部 itx 65 - 75 度會唔會太熱 ...

唔該哂之前覆過我既師兄
部機最終砌左咁既樣

ASROCK E350M1 $870
A-Data 2GB, DDR3-1333, CL9 $140
Hitachi 2.5 HDD 320GB $325
全鋁 HT60 ITX 機箱連 60W 外置火牛 $360
http://item.taobao.com/item.htm?id=9824889254&frm=

部機用 HWMonitor 睇最少 65 度,最高 75 度 ...

已經裝多個 FAN

仲可以點降溫?
定係 ITX 呢個溫度可以接受?
部機 RUN 左一日,無 HANG 過 ...

機箱一樣,點解我G840比你涼咁多

回復 2# singchai

你換左個cpu散熱肯定差好遠啦

最主要問題出係E350個4CM風扇度,因為隻風扇係冇風架,帶吾到D熱風走,困左係機箱入面,變左積熱煲機,但係65-70度係冇乜問題嘅

我用AMD底板時侯嘅示範,因為H160嘅風口係2邊,散熱風扇吾夠風,就帶吾到熱氣出機箱外

最主要問題出係E350個4CM風扇度,因為隻風扇係冇風架,帶吾到D熱風走,困左係機箱入面,變左積熱煲機,但係65-70 ...
singchai 發表於 2011-5-27 20:16

無問題咁我唔理佢啦 ...
依隻箱真係幾靚

thx

無問題咁我唔理佢啦 ...
依隻箱真係幾靚

thx
S14794 發表於 2011-5-27 20:29

溫馨提示,呢隻箱跌左價,250人仔連60W火牛,大約$300, $360夠換埋隻火牛>>>120W啦

有冇入 BIOS睇?? HWMonitor 好多時都唔準的…

溫馨提示,呢隻箱跌左價,250人仔連60W火牛,大約$300, $360夠換埋隻火牛>>>120W啦 ...
singchai 發表於 2011-5-27 20:36

我買 260 人仔,加埋運費先 hkd$360 ...
但 60w 唔夠我呢 set 用? 唔會升級

有冇入 BIOS睇?? HWMonitor 好多時都唔準的…
JT2106 發表於 2011-5-27 20:37

bios 55-60 度
摸機面會覺得熱