[測試] 暈屎, asus m4e 概 x16 插槽都唔支持 pci-e x1

今日加左塊 高清 pcie 1x 卡上去,發現 所有 x16 插槽都唔支持 pcie 1x, 電腦發現唔到高清卡。。。

頂,請問各位 ching, x16 唔係向下兼容概咩?

asus 甘概設計都有。。。。ft....

點會呀,我用緊Crosshair IV Extreme都係將張pci-e x1 TV插落pci-e16用,你裝好driver未呀?

要安DRIVER
如果唔係
裝置管理員到淨係見到"?"

點會呀,我用緊Crosshair IV Extreme都係將張pci-e x1 TV插落pci-e16用,你裝好driver未呀? ...
garychoi 發表於 2011-5-31 10:26 PM

are you sure?
我塊系 MAGIC-PRO ProHDTV Diamond

要安DRIVER
如果唔係
裝置管理員到淨係見到"?"
LeoMaleno 發表於 2011-5-31 10:28 PM

裝置管理員 到根本就沒 ? 號。。。。

當然了,如果插左去 x4 到,就可以睇到塊高清卡。

btw:  m4e 到同時插左張 LSI 9260-8i raid 卡.

裝置管理員 到根本就沒 ? 號。。。。 ...
TTT 發表於 2011-5-31 22:37

MP......

我都係用緊magic-pro diamond呢款喎,而家仲一路睇緊高清一路覆你

裝置管理員 到根本就沒 ? 號。。。。

當然了,如 ...
TTT 發表於 2011-5-31 22:37

我o個張係mygica
我o個張係咁

樓主張TV卡係咪新卡,
定係舊卡,會吾會壞左呢

PCIE x16 係向下兼容ga wo...冇可能唔得  =.='