漢科Asus 底板保用一問

壞左塊890gx 佢話冇得整 要等一個星期睇有冇貨 可能一換一 咁如果一星期後都冇現貨...咁點算? 我豈不是無了期咁等落去??? 會唔會話加錢換其他塊?? 如果加錢又點計? 我塊板買個陣係1150蚊... 一個星期後 係我送去既第三個星期..........唉 頭個一個星期我諗都仲未幫我即時check

1個月未解決,可以要求
1 退錢
2 轉MODEL
3 SEND廠修

1個月未解決,可以要求
1 退錢
2 轉MODEL
3 SEND廠修
lauMS 發表於 2011-6-2 20:55

退當時既價定現時?
    轉型號 咁舊板值多少?
    SEND 廠修都係算吧啦

唔駛唸,佢一定話無貨,要寄番台灣廠維修,要等6-8個星期,我塊itx板就係咁,等左差不多一個月,仲未知幾時整好,第一次壞板就咁攪,真係揾鬼再幫襯。樓上師兄話一個月維修不了,真的可以退款?是不成文規定吧?咁我係咪蠢左,佢打呢時唔即時叫佢退款。

退當時既價定現時?
    轉型號 咁舊板值多少?
    SEND 廠修都係算吧啦 ...
軟硬大師 發表於 2011-6-2 21:35

退當時既價, 冇咩可能

1個月未解決,可以要求
1 退錢
2 轉MODEL
3 SEND廠修
lauMS 發表於 2011-6-2 20:55

你究竟去過漢未架,咪係度老吹!個人兩塊板嘅經歷 ( 一塊新買用咗20日,另一塊半年貨仔) , 新買個塊要 send 臺灣, 等足兩個月,仲要係 RMA 貨! 半年貨仔個塊仲衰,俾塊舊过成年前出產嘅舊 RMA 貨,呢啲正一百佳代理!
1: 退錢............你發緊夢
2:轉MODEL......你瞓醒未
3 SEND廠修......呢個先係終極對你耐性考驗

唉, 慘

除左ASUS...仲有邊隻MB係漢科保??

除左ASUS...仲有邊隻MB係漢科保??
ken654 發表於 2011-6-3 08:28

ASUS , Asrock , MSI, EVGA

無現貨的話9成都要send返去,要等
好彩買親漢科野都無咩鑊氣