[開箱] ★ G.Skill 金條 ★

尋晚行過深之都,見到對ram個外殼幾靚就入左對黎玩
呢對係G.Skill 最新系列[ ARES ] 其中一款,主打low voltage既型號F3-1600C9D-8GAO 8G Kit(4G X2),廠方預設可以係1.5V運行DDR3 1600MHz CL9-9-9 2N

包裝

採用金色鋁合金散熱片新款外殼,黑色PCB

套Ram主打低電壓,預設1.5V運行DDR3 1600MHz CL9-9-9 2N,附設1組XMP,初步測試可以係更低電壓下穩定運行

小小測試,選取廠方XMP設定DDR3 1600MHz CL9-9-9-24,並將Command Rate set低至1T,係Bios Ram電壓降至1.325V

Hyper PI 32M 16匹馬過測

MEM Test 500%過測

同行並仲有另一套同系列新超頻Ram,時脈係DDR3 2133MHz CL9-11-10,型號[ ARES ] F3-2133C9D-8GAB 8G Kit(4G X2)

個人想買呢隻,唔知有無,比較鍾意低調D

師兄幾銀一對?

尋晚行過深之都,見到對ram個外殼幾靚就入左對黎玩
呢對係G.Skill 最新系列[ ARES ] 其中一款,主打low vol ...
RX-8 發表於 25-2-2012 01:05 PM

8 爺
你講呢對超頻Ram[ ARES ] F3-2133C9D-8GAB 8G Kit(4G X2)
幾錢

8 爺
你講呢對超頻Ram[ ARES ] F3-2133C9D-8GAB 8G Kit(4G X2)
幾錢
dom 發表於 2012-2-25 14:54

Sorry呀! 我無問清楚,好似6百幾。

師兄幾銀一對?
eyschoi 發表於 2012-2-25 14:34

3百幾唔駛4百

個人想買呢隻,唔知有無,比較鍾意低調D
阿爾比昂 發表於 2012-2-25 13:30

我貪佢個金黃色殼

這款不足四百的4G x 2 1600MHz RAM還不錯,

不知這是行貨還是其他呢?

保養又有是如何呢?

WA 金色好sharp

金色真係好正~ 我都想入返對