回復  ngauwong

Corsair Vengeance 復仇者 CMZ32GX3M4X1600C10 DDR3 1600 32G Kit (8Gx4)        HK$ 2400
...
andyex777 發表於 2012-4-3 18:24

散賣一條8G,都$500,都唔係貴好多

回復 21# ngauwong

55 仲要散賣個D通常行1333
又真係幾抵
不過要一次過出$2400買ram,都幾肉赤

55 仲要散賣個D通常行1333
又真係幾抵
不過要一次過出$2400買ram,都幾肉赤 ...
andyex777 發表於 2012-4-3 20:17

真係幾赤,不過我以後都係買套裝RAM,始終靚d夾d

真係幾赤,不過我以後都係買套裝RAM,始終靚d夾d
ngauwong 發表於 2012-4-3 20:28

讚成+1

回復 23# ngauwong

說話,我係Corsair香港代理個網到見到 1600 8GB x 2 o既套裝,先$1100左右,但係SSP無見過有.......
唔知Ching有無見過呢?
如果可以分兩次先買夠32GB,會舒服好多~~

讚成+1
15灰熊 發表於 2012-4-3 20:30

試過部腦用耐左死e樣死果樣,重要夜嗎嗎先黎瓜,成晚冇電腦玩,點訓得著,
果種感覺就好似世界末日

說話,我係Corsair香港代理個網到見到 1600 8GB x 2 o既套裝,先$1100左右,但係SSP ...
andyex777 發表於 2012-4-3 20:33

E set冇見過喎,買四齊四條都平二百,但係四支裝始終夾d,廠揀過先四條擺埋,
唔好慳果二百啦

你8gb ram都夠用,你有剩就ramdisk

你8gb ram都夠用,你有剩就ramdisk
3268 發表於 2012-4-6 16:29

絕對同意, 你用的只是2D Software, 以前用4.0 都是32MB 是MB年代, 5.0... ... CS年代上到128MB 256MB, 之後1GG已經好勁!
當然看要求, 現在的圖都有幾百MB, PRO的都以GB計, 一張相都幾MB, XXMB等等. 要快可以在Software set不同的東西.
但2D Software的要求不用太勁
http://www.adobe.com/products/photoshop/tech-specs.html

ram 價開升番