想換過塊 AM3 底板.

原因係而家部機半打柴,試過哂所有HW, 應該九成係塊底板"神神"地.所以想換左佢.
已有HW
AMD PIIX3 720(冇開4同冇超)
DDR2-800 2GBx2
Corsair VX550 PSU
INNO GTX260+
IDE LG DVD-ROM
IDE 160GB MAXTOR HDD
SATA WD 640GB HHD
SATA HIT 1TB HHD

想換塊有 IDE PORT同 USB 3.0 嘅. 至於DDR2 用唔返都冇所謂,因為RAM平. 想要IDE 係因為 個IDE HDD行B仔,而個ROM 就偶然先會用. IGP 可有可無.
筆直大約1K內連RAM(如果要買). 技+ 就係現在用緊果塊(GA-M85M-US2H),而咩積步令我想起太多傷心往事,所以呢兩個牌子可免則免.請問各位師兄有冇心水推介,謝謝.

去新高登揾二手
ds9flo 發表於 2012-4-2 01:08

但係我驚二手有暗病都唔知,而且又冇保.

Asrock 880GMH USB 3.0 , 我都用緊
好齊 Port! 有3.0 USB , HDMI , 光纖  , IDE

Asrock 880GMH USB 3.0
好齊 Port! 有3.0 USB , HDMI , 光纖
yoyo348 發表於 3-4-2012 01:59 PM

重有得賣咩?

重有得賣咩?
dom 發表於 2012-4-3 14:09

唔太舊啊, 兩個月前都有 ,$650

唔太舊啊, 兩個月前都有 ,$650
yoyo348 發表於 3-4-2012 02:17 PM

但係點解唔買呢塊
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=880GMH/U3S3
AM3+ ready

新高登都有好嘢