[開箱] Ivy Bridge 偷跑: Xeon e3-1230 v2

第一次出開箱
陶X店家保一年同保證唔係ES 先買, RMB 14xx (散裝無風扇), 同香港e3-1230 差唔多  

由n年前的AMD Thunderbird > Athlon XP > Athlon X2  > Phenom X4
今次重投Intel, 對上一次係P-II 350  

好啦, 廢話少講, 上圖

順豐用了一天時間就運到

真身

原本用GA-Z77-DS3H...點知壞板, 去換又唔記得拎背板, 之後仲要無貨......唯有上 Z77X-D3H, 死角舖最後一塊

裝完機先發覺Windows 7 無咗Hardware profile, 焗我再裝Windows
所以攪我成幾日

小小測試

Intel Processor Identification Utility 仲未認到

ching真夠膽 俾我就真喺唔咁喺淘寶買CPU...過唔到自己個關
不過都俾個like你...

你小小測試幅圖戴埋老花都睇唔到..........

我見到戰場原...
板我都係等遲D U出左先買...

你小小測試幅圖戴埋老花都睇唔到..........
玉塘春 發表於 2012-4-2 20:49

Post 左先發現Photobucket
已經放大了

第一次出開箱
陶X店家保一年同保證唔係ES 先買, RMB 14xx (散裝無風扇), 同香港e3-1230 差唔多  : ...
ngyukman 發表於 2012-4-2 20:41

bios mulitplier 可 set 幾多倍頻?

去換又唔記得拎背板?wat is that mean?

禁夠膽

回復 6# leotonch

CPU频率
主频
3300MHz
最大Turbo频率
3700MHz