腦場砌機埋單問題

各位Brother,腦場砌機﹐用信用卡埋單晒唔晒收手續費呀?如果要﹐麻煩講下Master Card,Visa Card,銀聯卡分別收取幾多%手續費?
另外﹐請問可唔以拆開兩張單架呀?
麻煩各位Brother. thx

冇錢還就唔該唔好消費
信用卡實際利率你知道嗎?
債枱高築只會愈來愈恐怖
回頭是岸啊..........兄弟

各位Brother,腦場砌機﹐用信用卡埋單晒唔晒收手續費呀?如果要﹐麻煩講下Master Card,Visa Card,銀聯卡分別 ...
yschin 發表於 2012-4-9 19:57

多數話:你分單會冇優惠,一張啦

所以要分單最好分兩次買

2.5%-3%是常識吧?

冇錢還就唔該唔好消費
債枱高築只會愈來愈恐怖
回頭是岸啊..........兄弟 ...
15灰熊 發表於 2012-4-9 20:03

pay by credit card doesn't mean borrowing money. You save the hassle of carrying the money around and can earn credit card points too.
I like to pay by cash if the shop apply surcharge on credit card payment or offer cash discount.
BTW, it is illegel for the shop to apply surcharge to credit card payment according to consumer council.

冇錢還就唔該唔好消費
債枱高築只會愈來愈恐怖

用信用卡就係無錢還?
goodest logic

冇錢還就唔該唔好消費
債枱高築只會愈來愈恐怖

點解用信用卡就冇錢還?

冇錢還就唔該唔好消費
債枱高築只會愈來愈恐怖

人地都無話無錢
諗多左喇

回復 8# alexL

嗯﹐brother, good ball。我唸著5月頭砌部機﹐7000-8000度﹐依家申請定信用卡﹐攞迎新禮品﹐幾好呀..

剛剛先知用信用卡=無錢