台灣行,你哋有冇去買電腦野?

如題,有冇香港冇得買/平好多既配件?
tks!

如果大陸制造的配件, 香港買會平一些。台灣制造的配件, 一般比大陸制造的配件貴,  若你又喜歡買, 當然比香港平。但我從來沒有在台灣買任何配件(則使可拿/寄回台灣做保養)

如果大陸制造的配件, 香港買會平一些。台灣制造的配件, 一般比大陸制造的配件貴,  若你又喜歡買, 當然比香 ...
patrick888 發表於 2012-6-2 08:56

好野,唔使浪費時候去行!

可以去光華行個圈,就知香港o的電腦野幾平

可以去光華行個圈,就知香港o的電腦野幾平
seaangel 發表於 2012-6-2 09:47

time is limited..only go if worth it...ching...need to plan...
actually I think there may be inwin/lian-li etc cases not found in HK...

time is limited..only go if worth it...ching...need to plan...
actually I think there may be inwin ...
eieio 發表於 2012-6-2 09:52

搭車經過既話咪去行下,o個度唔似高登黃金o的路咁窄,唔駛同人逼行得快好多,而且好多鋪賣o的野好接近,一個鐘都未必行到

搭車經過既話咪去行下,o個度唔似高登黃金o的路咁窄,唔駛同人逼行得快好多,而且好多鋪賣o的野好接近, ...
seaangel 發表於 2012-6-2 09:57

每一次去台都係飛的士飛到頭暈,點對點,邊會有搭車經過呢樣野呢ching?

每一次去台都係飛的士飛到頭暈,點對點,邊會有搭車經過呢樣野呢ching? ...
eieio 發表於 2012-6-2 09:59

搭地鐵嘛

台灣電子野貴過香港

台灣有稅,貴過香港。。。。