[開箱] 小眾平價AMD四核631開箱

部雙核x2 3600+/5000+用咗6年,收到6k2後已經開始諗要砌部新機
咁當然唔會雙核升雙核啦,就睇中咗i5同631
i5加加埋埋差唔多要3500埋單,矛頭就指向$432既631

上星期沒貨,今星期返咗小小貨!
係到問咗師兄後,定好張list︰
AMD Althon x4 631
MSI A75MA-G55
TEAM DDR3-1333 4gb x2
Delta ServerPower 450w
CM 371,呢個箱SSP都得返一隻比我買到

再插返舊機既4670同hd

想當年粒X2 3600+賣$999,依家核double,價錢就一半……

散熱器依然咁大舊,打字時覺得有o的噪,考慮換風扇……

塊MSI板閃閃亮,正

依家o的ram平到笑,有多餘錢插爆佢16gb

入箱前

入箱後

Delta牛只有24pin有包網,其他沒
除咗24pin同4pin cpu插之外,其他線都超長!

裝後感
-因為我喜歡手動裝driver,所以MSI Driver碟入面既USB3.0 driver搞咗我成晚
-風扇比之前雙核噪……

一切良好,圖少喜歡各位唔好介意,以上

就咁睇LIST唔睇圖真係以為CHING冇顯卡...

恭喜

超!超!加開箱文, 上4.4G
http://tech.hexun.com.tw/2011-10-07/133963062.html

效能如何?

how much for the cm371 ?

支持開箱
冇amd都冇4核4百幾蚊
仲有幾耐會到8核4百幾時代