[開箱] Phenom II 中的撒亞人

炎炎夏日,Trinity遲遲未出,AMD正處於空窗期,快將要被世人忽視了。為了要喚醒一下各A fans之熱情,故在此時開箱,以饗同好。要數最具潛力的Phenom II,非960T莫屬,我想無人會質疑吧!U是在新年前買落,相信已經斷市,由於近幾個月有事忙,拖到近排才完成。

CM Elite 361
Phenom II x4 960t
超頻3 東海 HP-937L + Gelid silent 90cm pwm
Asrock Fatal1ty 990FX
5670 512mb x 2
samsung 1333 4g x2
m4 128mb
600w 80plus

1. 箱箱

2.  內部

3. 960t批次

4. 嘗試將外頻上266x15.5,ram行2133,但開唔到機

小tips:
1. 開核後變成1605T-超級撒亞人2,但需要1.325v才能穩住,否則閉機後會自動變回960T。
 開六超四後變成1600T-超級撒亞人3
2. SSD要使用AMD AHCI driver 才能發揮應有水平。
3. 變身超級撒亞人3後,display cards 和 ssd 效能都有明顯升幅。
4. 測試是在夜間打開機箱吹風扇下進行
多謝收看

開到核已賺咗 , 超埋就熱到呢........................
仲要風冷

開到核已賺咗 , 超埋就熱到呢........................
仲要風冷
Ryuta 發表於 2012-6-27 15:17

仲要唔用頂級..

等緊睇溫度

勁, 我都用緊 Phenom II 955BE

好有挑戰味道
變超3啦

你買到盒裝960T 又爆六又超4G ,真係好堅好堅,你幾錢入手?

你同我1055T @3.2 G 加4850 CF 都係17000 分!

你係咪BE ?

回復 9# yoyo348
九百零蚊入手,買街既960t都係be