咁fps 10係慢過fps 11, 唔可以話你錯
uwantwant 發表於 2012-10-3 20:24

水魚?
intel 先水吧?
打機想開aa又唔得,效能又要廢
窮人打機用intel唔得,咪用amd lor,反正cpu都夠 ...
lcska02nkc 發表於 2012-10-3 20:34

佢地會為左benchmark快d而買intel架, 唔好令佢地傷心啦

B75邊塊3xx咁平
H61呀?

BTW, 好似又唔洗三舊買板喎...
ASRock B75M R2.0 B75,DDR3,LGA 1155,USB3.0 ...
stefac03 發表於 2012-10-3 20:25

GPU勁左
組合價錢係差唔多
但CPU 用G530 VS A10/A8 好似有D

不平等組合好似用粒AMD  Athlon II X4 631  + HD7750 同 I5 3450用內顯 鬥BF3 個種FEEL

你講得咁叻
咁 INTEL / NV 有邊粒 Integrated Graphic 可以 1080p FULL HD 全高清 打機全程 30fps+ ?
Cor ...
dom 發表於 2012-10-3 19:23

但APU定位在desktop確是上下不討好
低端打機MB+CPU+GPU 2000內
G530(G860)+B750+6670 D5(7750)
定A10-5800k+A85+1866 ram?
文書個GPU勁又無用
openCL?就算支持openCL加速又不是全功能可用到openCL加速(如PS CS6)
win zip?你下下壓5.6g的?
玩online game多開?對D只行單核的game來說4核好似有利多開但可惜cpu不夠力單開下都lag呢

APU俺是覺得依舊面向x86(win?) pad或netobook上更有利

但APU定位在desktop確是上下不討好
低端打機MB+CPU+GPU 2000內
G530(G860)+B750+6670 D5(7750)
定A10-580 ...
美奈子廚 發表於 2012-10-3 20:45

online多開?
講緊3/4開, A8都唔lag (超過2種game親身試過)

如果你用G8/G5, 第3開多數lag到死

online多開?
講緊3/4開, A8都唔lag (超過2種game親身試過)

如果你用G8/G5, 第3開多數lag到死 ...
qcmadness 發表於 2012-10-3 20:46

mabinogi
偽651k(3870k)配7850單開最慘可以10fps內

mabinogi
偽651k(3870k)配7850單開最慘可以10fps內
美奈子廚 發表於 2012-10-3 20:50

咁你都唔駛旨意同價intel會玩到

你可以quote到d情況APU玩唔到
但果d情況用intel只會更慘不忍睹