連 24PIN都可以甩既全模真係多餘,又浪費成本,不過緊有D人係為買全模而買全模 ...
JT2106 發表於 2013-5-5 14:35

D高身下置牛case你要走線無全模都幾好玩
半模24pin問題好多配下罝牛的case都吾夠長走背
而預24pim好長變吾走線又用上罝牛的case又多餘

全模組化火牛, 可以自己整線, 想要咩色, 咩線身, 幾長都可以

不過呢個世上有好多人係無要求的; 正如有人要用機械 keyboard, 有人打到字就得一樣

回復 7# JT2106

講緊我
講下笑姐

BTW, 認同
24pins同CPU 8pins 根本一定要
不過全模D線長D wor
用開Super Mid Tower就知咩事

另一問題係同一設計cm轉換率較差
美奈子廚 發表於 2013-5-5 18:36

但係唔會差太遠
最多咪浮動少少

RE: 什麼是全模火牛

antec自己都無全模
當然咁講啦

全模與否, 效能沒分別
用得全模, 還為錢嗎 ...
98a 發表於 2013-5-5 13:08

Antec 都有全模牛
http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=NzA0NTE0

全模牛最大優勢就是線材可以自己換...
有時候原廠線太硬,太短,根本不方便走線
用全模牛就可以改用軟線同長度可以自行訂做...

Antec 都有全模牛
fatjaileung 發表於 2013-5-5 19:57

但係全Antec得果1隻
樓下HCP-850W都已經唔係
明顯對住D CM, Corsair, Seasonic, FSP 等有全系全模組的廠
如果 Antec 有750W 全模我就唔買Seasonic啦

Antec 都有全模牛
fatjaileung 發表於 2013-5-5 19:57

謝代為解說

回復 19# haha.wawa

Ching
我的意思係
Antec D 牛唔用模組造賣點
就當然咁講
但係其廠有全系主打模組
同時也用模組作區分每個系列