[主機板] 請問華碩 H97-PRO GAMER ,微星 H97 GAMING 3 那個比較好

係打機方面
還有那個z97 可以比得上呢
Thank you

一定係ASUS好d

ASUS 使用中,自我感覺良好。

另外提一下,ASUS跟機個Sound driver唔知點解仲舊過Windows 7 。。。

唔用都無問題

請問Z97 gaming 3 的功能同h97 gamer
比分別大嗎
預第時如果多粒u 可以超黎玩下

另想問一下,超過頻既u
係咪一定要用返有超頻功能既板先可以用到?

Z97 gaming 3 的功能同h97 gamer比
分別大嗎
預第時如果多粒u 可以超黎玩下
另想問一下,超過頻既u
係咪一定要用返有超頻功能既板先可以用到?

fun728 發表於 2014-9-4 09:00

你係咪想講...超得頻嘅 U ? 例如 K 仔 ?

Z97 主要除左可玩超頻 (K 仔 U), display 可以行 2 x PCIe x 8  CF/SLI(未必塊塊有 licence), H97 有 d 都偷雞插到兩張 display card, 不過第 2 條行 PCIe X4, 其實無咩用...

係打機方面
還有那個z97 可以比得上呢
Thank you
fun728 發表於 2014-9-4 08:17

呢個:- (price~HK$980~1,020) support CF + SLI 8x + 8x/M2/SATA Express/usb3.0 x8
http://www.msi.com/product/mb/Z97G55_SLI.html#hero-overview

Z97 主要除左可玩超頻 (K 仔 U), display 可以行 2 x PCIe x 8  ...
stetm 發表於 2014-9-4 09:26

>>係呀

h97 gamer 同z97 gaming 3 既功能係咪差唔多?

呢個:- (price~HK$980~1,020) support CF + SLI 8x + 8x/M2/SATA Express/usb3.0 x8
Geek2012 發表於 2014-9-4 09:59

呢個同z97 gaming 3 比邊個好d 哦
想要有killer 卡的

回覆 8# fun728

請看圖 :