刻薄都咁話, 真係識得電腦DIY 嘅都唔會揀部廠機嚟搞啦
akira11092 發表於 2015-2-3 23:33

敢問師兄

要有
全新2.1喇叭一套
板U RAM DISPLAY

你手上得:
G31廠板,廠機箱,廠U PDC E5300,跑車牛400W,DDR2 1GB X2
BUDGET 2K

你會點做呢

要同我呢SET野效能差唔多OR高過我

U: Xeon X5355 2.66Ghz 8MB L2 Cache
板: Asrock 求其G41 裝到DDR3 8GB雞野
RAM: 4GBx2 ADATA = 8GB DDR3 1333
display: Galaxy GTX750 1GBDDR5
PS:Antec HCG 520w
Logitech 雞野2.1 喇叭
一隻舊幾水的山寨gaming mouse,個款似RAT7

X5355 TDP120W  
差唔多速度淘粒 L5420 又平又涼
hung2k 發表於 2015-2-4 03:53

淘要等幾日,細佬性急
即買有貨,速度差唔多,加廿蚊換左把二手既CM 大水牛HS

W數又唔係大好多,你話65w同150w就話姐

加上粒野連板先三舊
L5420淘完加運費都兩舊水,仲要等

有了結果未?
happy123 發表於 2015-2-3 23:58

有啦有啦

真係死左火牛,

換左隻HCG 520

power switch 方面係高登有熟人比左粒制我,細細粒拉出機箱外面用

女朋友話唔介意77地,用到就得,唔洗晒錢換箱

問題又來了,正想裝WIN7果陣

用隻入左WIN7 ISO既手指BOOT

BOOT得入,展開WINDOWS檔案果陣去到83% 等成半粒鐘都唔郁

REBOOT佢發現無啦啦BOOT MENU無左USB

要重新插過先BOOT得番USB,試過兩三個USB位都係咁

應該係手指有問題/唔夾

隻手指係USB 3.0,塊板係2.0 雖然唔知關唔關事

不過唯有聽日燒隻碟去搞啦

G41m vs3 r2.0
好似得三相供電

捉蟲了,應該搵幾相的先可以用到

有有師兄識搞

有有師兄識搞
ausaka999 發表於 2015-2-4 21:06

http://postimg.org/image/t0h5wt9tb/

你隻 Windows setup media 應該俾人改裝過, 你係邊度搵返黎?
觀星是答案 發表於 2015-2-4 21:08

上網down的

即係隻碟唔得?試第二隻先
不過係x86黎