有興趣就自己查啦仲其他MHZ RAM都有再減
睇黎DDR4產能已經
我上次落單過左一個月搵客服R都仲R得到,  ...
1112311123 發表於 2016-3-29 23:35

Ram 同 SSD 都肯直郵香港。

係呀, RAM一般五蚊多DD
快唔快就睇運, 我買過兩次野兩次都慢到嘔, 人地就唔洗十日已經收到, 我就十六 ...
1112311123 發表於 2016-3-30 00:36

睇睇下  cpu 都可直郵,不過價錢同香港分別不大。

SSD同RAM最抵買
1112311123 發表於 2016-3-30 00:41

唔明點解,底板冇直郵。

SSD同RAM最抵買
1112311123 發表於 2016-3-30 00:41

我未試過網購電腦硬件, 但ram未計運費差不多係香港半價,好驚奇! US$72.99 未計運費.
珍寶價唔知係咪update, HK$1100

見咁so試下模擬入shopping chart 睇下幾錢運費.
AmazonGlobal Standard Shipping (averages 9-14 business days) HKD 44.21
AmazonGlobal Expedited Shipping (averages 5-10 business days) HKD 119.67
AmazonGlobal Priority Shipping — get it Tuesday, April 5 , HKD 209.30

第一個option最慢的, 連運費HKD 632

http://www.amazon.com/Corsair-Ve ... +CMK16GX4M2B3000C15

回覆  1112311123

上次SANDISK 我用最慢果個 星期一落單星期五到左
msc76ju3 發表於 2016-3-31 02:20

請教下最慢的AmazonGlobal Standard Shipping ,佢用乜途徑寄? ups 定係 fedex ? 郵局空郵?

點解香港d代理咁貴

ssd又係平香港一大截...
BigDull 發表於 2016-3-31 02:47

先多謝上面兩位回應。

SSD 冇乜so,頂盡大概9折,差咁小買番行貨要保養。

回覆 26# 1112311123

amazon點check歷史低價?

Tong05 發表於 2016-3-31 23:30

thank you.

點解可以平到咁過份)O( 如果用緊D4板我會9沖
Maze 發表於 2016-4-1 09:37

ram 真係好過份,6折.

佢老美買嘢等特價是常識吧
~Mars~ 發表於 2016-4-1 22:31

ram 唔洗等噃,除時都六折。