有冇人記得當時(90年代尾)有幾多harddisk牌子?

我印象中有呢D

Seagate
Western Digital
Quantum
Maxtor
...
frank817 發表於 2016-6-22 18:50

無記錯有隻叫Conner, 當年我細妹讀大學,砌左部電腦,後尾hard disk唔夠用,我幫佢買左隻Conner170MB加落去,果時d hard disk仲要自己set jumper

via HKEPC Reader for Android

第一套用錢買是K62-300  128RAM VOODOO3 買了只玩21點多 第1次用WINDOW是3.1

回覆 368# zgmfx12a

獨家村,同當時所有CPU都唔同

無記錯有隻叫Conner, 當年我細妹讀大學,砌左部電腦,後尾hard disk唔夠用,我幫佢買左隻Conner170MB加落 ...
kwanyan 發表於 2016-6-30 12:27

到PATA IDE HDD後期40G, 先知道有、識用cable select去攪master & slave

呢D CPU小弟仲留到現在

iWill真係好正,第一部pc(唔計apple)係286, 之後到final year換左486,已驚為天人,到出黎做左兩年野就換 ...
qwb4 發表於 2016-6-15 00:44

我都中意用iwill 版, 記得的係KD266

回覆 380# kwanyan

但個價已經夠買部IPAD,哩個年代仲邊有人用$3000砌部禁屎既腦

回覆  kwanyan

但個價已經夠買部IPAD,哩個年代仲邊有人用$3000砌部禁屎既腦 ...
ramBluewave 發表於 2016-7-5 13:54

咁又係,6-7000買部手機反而面不改容

via HKEPC Reader for Android

極度混亂的黑吃黑史

http://home.gamer.com.tw/creationDetail.php?sn=2699973

Fujitsu 2.5"產品:賣給 Toshiba
HGST 3.5"產品:原Hitachi泰國廠、新加坡廠
Toshiba 3.5"產品:原Hitachi中國廠、原Fujitsu菲律賓廠
Toshiba 2.5"產品:原Fujitsu,菲律賓廠、中國廠
WD 部分2.5"產品:原Toshiba 買下Fujitsu的泰國廠轉賣WD

極度混亂的黑吃黑史

Fujitsu 2.5"產品:賣給 Toshiba
HGST 3.5"產品:原Hitachi泰國廠、新加坡廠
Toshib ...
frank817 發表於 2016-7-5 23:05

好鬼亂..........