[保養相關] A-DATA 間代理真係愈做愈差

話說早年我見A-DATA 啲RAM算幾平,買左幾次都用得幾開心
就算壞左拎去代理都好快換,有貨就即換無貨都係等2星期到

咁我5月份諗住將對舊RAM 插哂落PC到,點知會開唔到機就拎去保養一下壞RAM單野
咁拎到上去都好正常,但一個月後都無電話打黎就問下代理

我:想問下我對RAM 幾時有得拎,都過左成差唔多個半月
代理: 未有wor,er..其實過左一個月多三日姐,應該要過左71(回歸)先有
我:咁好啦,唔該

又過左一星期又一日
我:想問下我對RAM 幾時有得拎
代理: 未有wor,啲船期問題仲番緊你上批啲貨,預計下星期到到你
我:咁好啦

又過左一星期又一日(即今日7月11日)

我:想問下我對RAM 幾時有得拎
代理: er....你係咪打過黎
我:係呀~
代理:未有wor,我地都仲番緊你上星期啲貨,其實有我地會通知你
我:(心諗你無啦啦咁串我係一都火啦) 但係次次問你都下星期,咁不如你俾個確實日子我啦
代理:其實我地都唔知,你等下星期尾啦,有我地會通知你架啦
我: 有你地會通知我,但個過左個4個week 你都無通知我啦,咁我打黎問下有咩問題呀?
代理:如果你要咁做你可以通知我地,但責任唔係我地到
我:  下,咁樣做既咩
代理: 係呀

我:咁姐我唔話你聽你又唔通知我delay 左咁就無了期等?咁如果耐到唔記得件事姐係唔洗拎啦?
代理:如果你要唔記得件事我地都阻止唔到你,但如果到左就會通知你
我:(己經對依間野完全失望) 我唔會再買你公司代理產品

只從A-DATA 無左大一變左X強,估唔到依間憶X都可以差成咁
啲態度差到咁仲要話佢地無責任,只係做中間人

買野我從來都係要考慮埋代理的,聲譽唔好的就不再幫襯!

我5月尾到荔枝角憶智整 DDR3 -- 現在都未有電話聯絡我

回覆 3# dickcpk

苦主+1
問都俾間野真係差好多

話說早年我見A-DATA 啲RAM算幾平,買左幾次都用得幾開心
就算壞左拎去代理都好快換,有貨就即換無貨都係等2星 ...
a886 發表於 2017-7-11 15:42

X強>聯X??

回覆 2# diy-apprentice

依間本身我有去開兩三次係無問題

DDR2 果時換兩次
USB3.0 250GB HDD 又換左次仲同我升級到500GB
依幾次都好爽手

係今次咁慢,我都算,仲推卸責任+hea 我  真係唔忍佢

X強>聯X??
zoin0000 發表於 11-7-2017 17:15

大一無做依間好似接手

但我保個間係另一間

大一無做依間好似接手

但我保個間係另一間
a886 發表於 2017-7-11 17:30

我之前隻RE4 HD開頭3-4星期,最後5星期仲要我打電話上去問左先話返左

唔係新貨真心要等,佢地用船send返去廠,一來一回很花時間,大路新貨佢叫做OK快手

回覆 8# zoin0000

所以就係話佢地態度問題,

佢地收件後都識講要四個星期先有得拎
咁個客過左四個星期打去問都要俾佢暗示唔好催,咩鬼服務?

過左四個星期代理唔打俾過客話有咩問題,咁個客打上問好正常姐
我又唔係日日打,我隔左8日先打一次唔係好過份姐
仲要駁咀話要代理通知要收件時講明佢地無責任做
咁我按照佢地啲歪理我咪做緊個個星期問囉佢又唔俾

就算壞左拎去代理都好快換,有貨就即換無貨都係等2星 ...
a886 發表於 2017-7-11 15:42

今日買的是漢4貨

via HKEPC Reader for Android