[其他] 幾時先有真正OPT memory用?

intel 就吹到好勁,但事實加下OPT 要有ram+ SSD 存在去用,
未能做到OPT 取代到不須要RAM+SSD,
仲要傻到用OPT 為佐幫ssd 加速就冇佐條M.2 slot ,
為何我唔好直接用M.2 SSD?

intel 就吹到好勁,但事實加下OPT 要有ram+ SSD 存在去用,
仲要傻到用OPT ...
CyberSection 發表於 2017-7-12 17:25

都係intel為左打擊其他ssd廠既手段,佢又唔夠人快,唯有玩封閉技術

via HKEPC Reader for Android

平嘅話仲叫有D優勢,不過依家咁貴,真係揾你買。

仲要傻到用OPT ...
CyberSection 發表於 2017-7-12 17:25

以Intel既本性, 5年內都唔好諗

以Intel既本性, 5年內都唔好諗
AC360 發表於 2017-7-13 20:12

慢慢擠

留返D錢加RAM做RAM DISK仲實際

開 額外raid function 仲要再課金,

開 額外raid function 仲要再課金,
BigLaw 發表於 2017-7-14 12:16

唉,買硬件仲要課金買C級裝備真係痴線

CACHE 呢樣野本來就係 SERVER 用得多
一般人用既電腦 ,命中率唔知有冇 10%