[電腦組合] 現時砌機值得嗎?

我想問, 如果我宜家去砌機

佢地多數砌機先肯賣顯卡, 我用內顯,  我再將張顯卡賣出去

條數抵唔抵?

定係等9月暑假完左先算?

我想問, 如果我宜家去砌機

佢地多數砌機先肯賣顯卡, 我用內顯,  我再將張顯卡賣出去

條數抵唔抵?

定係等 ...
gn01119056 發表於 2017-7-13 10:25

你UP乜?

睇唔明

via HKEPC Reader for Android

睇唔明

via HKEPC Reader for Android
FabreKC 發表於 2017-7-13 10:31

有語言障礙 

樓主你係想問而家砌部有內顯又有顯卡既機,然後再賣左張顯卡,問呢條數抵唔抵?
不如你搞清楚你想做D乜先再問

唔使顯卡直接板U RAM HDD牛箱咁砌 點解要特登幫鋪頭清顯卡貨呢?

莫非樓主想借機炒顯卡?

我估佢想問,
買黃金砌機組合(有獨顯),
賣左張顯示卡,
用番內顯抵唔抵買

建議師兄在砌機組合望望
http://www.hkepc.com/forum/forumdisplay.php?fid=82
拎條砌機LIST去大鋪配藥,
叫佢幫你砌好重平.

就咁睇樓主所講既野,99%樓主係唔熟電腦行情
想就咁汁張鋪頭List,因為鋪頭List一定會有聲稱打到機既顯示卡係到,樓主又唔岩用但又無得唔要,就諗住就照樣買鋪頭List然後賣返張顯示卡出去

如果樓主真係唔識電腦,建議係砌機區到望下各位師兄出既List,一定會好過鋪頭List
樓主只要認定用途(打機?文書?睇片?)&budget去揀就可以了,係ssp大鋪可以加$150-$200代為砌機

btw砌機無話值唔值得,只係需唔需要問題
如果有機用又足夠應付目前所需當然可以等完左暑假先,如果手頭上部機已經滿足唔到自己,我諗貴少少你都係要砌

我識電腦。。。

我寫得唔好,意思係拎張顯卡出去抄有無得賺

我識電腦。。。

我寫得唔好,意思係拎張顯卡出去抄有無得賺
gn01119056 發表於 2017-7-13 12:17

點解你會覺得買張顯示卡返嚟會有得賺?真係咁多水魚?