[產品資訊] amazon或newegg保養維修

有沒有師兄有喺amazon或newegg買電腦嘢要寄番去保養維修既經驗可以分享一下?

維修直接找原廠吧? 最近試過找intel 做ssd rma.

有沒有師兄有喺amazon或newegg買電腦嘢要寄番去保養維修既經驗可以分享一下?
honyanlam 發表於 2017-7-20 12:26

維修直接找原廠吧? 最近試過找intel 做ssd rma.
java2 發表於 2017-7-20 13:58

Intel RMA係好services

最近想去newegg買華擎,有事寄去台灣定去美國?

回覆 3# macis

intel SSD都係帝王級價錢 我諗應deserve帝王級RMA

java2 發表於 2017-7-20 13:58

師兄你係點寄法?

最近想去newegg買華擎,有事寄去台灣定去美國?
honyanlam 發表於 2017-7-20 15:13

其實只有CPU/HDD/SSD呢類嘢先有開放RMA service to end-user
一般嘢都係要send翻去代理, 由代理再RMA

即係...邊度買, 寄返去邊度

主機板最好不要在amazon或newegg買,保養很麻煩的.

其實只有CPU/HDD/SSD呢類嘢先有開放RMA service to end-user

即 ...
Advanced Ivan 發表於 2017-7-21 10:09

賊船 ram 唔係可以自己RMA咩?

即 ...
Advanced Ivan 發表於 2017-7-21 10:09 AM

WD HDD 可以自己RMA咩?