[其他] i7 裝 win7 問題

好耐冇砌機,出完list:

去官網望下,見到底板咁樣講:

想問下各位,如果我 CPU 用最新7代 Kaby Lake
係咪裝唔到 Win 7 ?
Thanks.

唔係裝唔到,但要改下個Win7 iso先

唔係裝唔到,但要改下個Win7 iso先
yjfoeg 發表於 2017-7-21 17:03

佢分開2行咁講,我get到個意思好似係 7代 直頭裝唔到
6代 就要做D手腳先裝到咁
怕買錯就大劑....
師兄意思係呢塊板用最新 Kaby Lake 都裝到 win7 ?

No.         OK.
lnchu 發表於 2017-7-21 17:10

師兄,你條 link 入面有人話7代裝到,但 windows update 有人 ok 有人愁喎.....
各位有冇建議?  係咪買返6代算?

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2354174
記憶體兩條係快過一條

裝win10吧啦..
遲早都要架啦...無論打機定係軟件方面

好耐冇砌機,出完list:

去官網望下,見到底板咁樣講:

想問下各位,如果我 CPU 用最新7代 Kaby Lake
係 ...
man3564 發表於 2017-7-21 17:02

只要有PS2 Keyboard可以直接裝,
佢唔係裝唔到,只係個boot入去後認唔到USB要裝回MB官方Driver才會正常

唔該上面各位師兄先
因為我 win7 有 license ,所以都會裝返 win7
如果 7代 ok,咁我條list就照去
PS2 keyboard,公司應該仲有....
咁係咪用PS2就乜都唔使攪,正常咁裝就得?
Thanks