[其他] 我想問有冇人知asus 底板保養幾耐?去邊搞?

塊板係 asus B85-PRO GAMER,有冇人知保養幾耐?

同埋去邊度搞,間野會唔會又拖字決,搞幾個月先比返塊板你?

除了TFU型號保養5年,其他底板一般3年,無記錯當時除漢科外仲有microworks
不過以B85晶片組都有成3-4年貨仔,仍然有保養都幾"窄使"...

打去漢科,比S/N check下保養

除了TFU型號保養5年,其他底板一般3年,無記錯當時除漢科外仲有microworks
不過以B85晶片組都有成3-4年貨仔 ...
寂寞的FSY 發表於 2017-7-25 10:53

唔該,另外點解幾窄使? 冇版換?

同埋知唔知通常係一換一定係搞幾個月先換比你?

打去漢科,比S/N check下保養
macis 發表於 2017-7-25 11:16

係唔係唔理邊間都打去漢科就OK?

係唔係唔理邊間都打去漢科就OK?
chris_ 發表於 2017-7-25 11:25

多數係漢科, 打去問下無壞

唔該,另外點解幾窄使? 冇版換?

同埋知唔知通常係一換一定係搞幾個月先換比你? ...
chris_ 發表於 25/7/2017 11:25

你這塊底板應該只保養三年。如果你還有它的單據,可以找出來看看,如果自購買日起已經過了三年就即是已經過保了。

這塊底板已經是數年前的產品,就算仍未過保,都應該未必會有貨換給你。要送修的話,就很大機會要等一段時間了。

多數係漢科, 打去問下無壞
macis 發表於 2017-7-25 11:36

咁就大單漢科好似好麻煩

你這塊底板應該只保養三年。如果你還有它的單據,可以找出來看看,如果自購買日起已經過了三年就即是已經 ...
Jamesbond007 發表於 2017-7-25 11:44

要送修的話,就很大機會要等一段時間了
咁大件事

要送修的話,就很大機會要等一段時間了
咁大件事
chris_ 發表於 25/7/2017 11:52

代理都沒有存貨,你自然要等修好了(假如未過保)。