[主機板] Gigabyte Z370N-WIFI 成功播到 4K 碟

https://imgur.com/gallery/meWNr
配置喺晒入邊,供參考

即係淨式板唔洗cpu 都播到 4K 碟呀? 勁喎帥兄~~~

即係淨式板唔洗cpu 都播到 4K 碟呀? 勁喎帥兄~~~
byela 發表於 2018-1-23 21:23

一見到你回覆就笑死了...

播唔播到4k hdr片

播唔播到4k hdr片
bbgirl223 發表於 2018-1-23 21:48

電視/Mon得就冇問題
我部電視 OK
不過效果只係亮度提升

電視/Mon得就冇問題
我部電視 OK
不過效果只係亮度提升
MelonGx 發表於 2018-1-24 09:20

咁播4k hdr片 cpu  loading 幾多?

順帶離下題,舊年年尾開始,AnyDVD 都可以整唔少 4K 開心嘢出嚟
唔畀戰鬥民族嘅 DeUHD 獨霸市場
但要求都係一樣:需要指定的 UHD Friendly 或 4K 光碟機先整到
Pioneer 4K 光碟機就預咗唔得
不過淘佬可以搵到價錢超平嘅 LG 手提電腦 4K 光碟機可承擔呢項任務

至於播放軟件,我部 Pioneer 4K 光碟機送正版 PowerDVD 14 OEM,無限安裝
(安裝時需認證 Pioneer 光碟機)
淘佬 LG 平嘢就唔送軟件嘅,大家自己解決啦

咁播4k hdr片 cpu  loading 幾多?
bbgirl223 發表於 2018-1-24 09:27
6C6T 40%唔到
細過 MPC-HC + LAV(D3D11)+ MadVR 播測試片 4K 檔案,畢竟測試片 4K 檔案 bitrate 高好多

回覆 1# MelonGx

私兄, 可以分享張WALLPAPER 嗎?

私兄, 可以分享張WALLPAPER 嗎?