[中央處理器] AMD Ryzen APU定Intel G4560內顯?

而家買邊隻抵玩?
想節省成本Non Display Card唔插顯卡

3000左右Budget得唔得?
一般文書上網Youtube睇片簡單執相

首先我地要知你電腦spec或budget, 同埋你想點玩

首先我地要知你電腦spec或budget, 同埋你想點玩
kelvinchm 發表於 2018-1-27 11:09 PM

3000左右Budget
一般文書上網Youtube簡單執相

siusiupin 發表於 2018-1-27 23:28

intel 內顯就夠, G4560/H110都足夠,
想多D cores/thread 可上i3 8100但B350 MB未出到,  Z370又未免太大才小用
一係等APU出, APU 內顯勁過Intel 少少,  如果間中玩下game 就APU

有無話要4K resolution? HDR?

siusiupin 發表於 2018-1-27 23:28

3000左右Budget包D咩?

AMD Ryzen APU 還未有得賣 , 所以得返 Intel GPU 有得揀.  唔急用不妨等下先,  急用咪買 Intel G4560 + B ...
snap820 發表於 2018-1-28 01:43

急既話, 可以考慮係TB買8100 + H110M (bios mod), RMB9XX, 性價比超高.

而家買邊隻抵玩?

一般文書上網Youtube簡單執下相
siusiupin 發表於 2018-1-27 23:05

AMD GPU

唔玩game = g4560 h110

好快有粒野,intel U, AMD GPU