[保養相關] 買左塊asrock x399 pro gaming (已解決)

岩岩去返Centralxxxxx換板,過程非常順利,
員工非常積極有禮提供專業優質售後服務,並為有關人為錯失表示歉意,最後事件得到最圓滿解決,完全消除本人不安同憂慮,同時有感本人開帖對未知的待遇感到過度擔憂令本帖討論氣氛轉雛負面從而令Centralxxxxxx商譽在此帖有所損失感到愧意,為表公平希望大家能停止與本帖主題有關負面討論。

在此特別多謝各路HKEPC師兄提供寶貴意見及經驗。

此事奉勸大家購買硬件出門前須小心撿查清楚。

緊急,今日係Centralxxxxx買左塊asrock x399 pro gaming $3999

初初俾錢攞貨果陣都覺得個盒勁殘勁舊都算,因為我打晒去eprice有報價都電話whatapps問過晒都無貨
諗住倉底貨盒都照受,跟住趕返到屋企開砌機,個手抽位爆既,背板膠袋係拆左,心知不妙似係開過箱,跟住唔小心心急左剪左縛住塊板既膠索帶諗住搵 serial no (其實唔駛剪都搵到),點知原來真係唔鳩對得返個盒面 serial no. 好痛苦依家無電腦用,要用手機開post,d硬件又擺晒係道唔郁得。

聽日諗住返去同佢地對質,
想問各路兄佢地會用咩招數屈我唔換俾我??

貼左圖先知原來盒係越南制,板係中國制

個盒有冇代理貼紙先?

呢D稀有貨,我情願買水貨,都係去代理幫你寄去RMA同自己寄去RMA嘅分別。

個盒有冇代理貼紙先?

呢D稀有貨,我情願買水貨,都係去代理幫你寄去RMA同自己寄去RMA嘅分別。 ...
Kennn 發表於 2018-1-29 22:34

先多謝師兄回覆,盒面有香港代理貼紙,水貨RMA我唔熟,唔係好敢買

張單打咩, 有冇serial number?

張單打咩, 有冇serial number?
qaz11 發表於 2018-1-29 22:46

先多謝師兄回覆, 原來單有serial no :0 , 係跟盒面no ,佢地會唔會屈我換第二塊板俾佢地?

正常唔過頭七,只要塊板冇壞、又係同型號,呢個情況應該都會同你換,有冇貨換畀你就唔知。就算舖頭唔受,代理都會受,佢入錯一塊,就緊有第二塊入錯盒,分分鐘一查就查到。

正常唔過頭七,只要塊板冇壞、又係同型號,呢個情況應該都會同你換,有冇貨換畀你就唔知。就算舖頭唔受,代 ...
Kennn 發表於 2018-1-29 22:50

師兄咁講我都放心d...

你入鋪頭,有閉路電視錄低,又有舖頭開出單據,又有包裝盒同底板不合稱SN做證,我估舖頭仲驚過你,驚你走去報海關,驚你走去報消委會。
你肯走去換,實拿拿臨換過盒畀你,將呢D有問題既貨收返,避免影響聲譽。

張單都係用盒個serial num?

倉底貨就更加要check清楚先收貨,有問題間舖都幫你唔到。
依家好彩咪比你退錢,不過好大機會叫你拎返代理整。一係試吓加錢換第二塊。不過個盒又爛咗⋯⋯

聽日搵段冇咩人時間打去問吓有冇得退/加錢換其他貨。倉底貨應該都冇貨比你換。

攪唔掂就打個email,send 晒比中央田、代理、原廠啦。