[開箱] 千六幾蚊少升級後感

CM 212 LED TURBO > 貓頭鷹NH-D15S
Antec Neo Eco II 650 > EVGA 750 G3

終於的起心肝換左風冷同牛,不過發覺其實差距都不大。
待機係涼左低過30度,但跑一次CPU-Z都仲過到60度。
換牛純粹為左有齊兩條CPU供電線,睇下v-core有無涼到,初步睇又係分別不大,不過未睇full load有幾熱,之前壓片見到最高50度。

似信仰多過upgrade
macis 發表於 2018-2-11 16:52

可能係身痕又咁岩有閒錢所以忍唔住試下新野

有人話唔係多路牛,有危險存在!
sport 發表於 2018-2-11 17:19

哈哈老老實實我唔識分。
而且本來用緊果隻都好似唔係多路牛。

之前咩牛?
sport 發表於 2018-2-11 17:59

Antec Neo Eco II 650
呢隻本身都係好野,唔係爭條EPS我真係唔會換。

what cpu??
hksunny31 發表於 2018-2-11 18:45

7900X

其實D電容應該只係用來濾波
等個電壓穩定

再加上振華9宮格接口係拎左專利
所以如果要定制佢既模組線都好煩 ...
大和雅也 發表於 2018-2-11 22:10

無打算換線
其實我唔係咁鍾意模組牛,純粹想要雙路EPS先換。
原裝線係偏硬,而且牛身接頭都幾難插得盡插得實。
但so far都係一隻造功好好既牛,但對比Antec Neo Eco II 650如非要雙路EPS同模組線其實Neo Eco II 650質素絕對不下於EVGA。

Ching你塊版可以插2 x 8-pin ?
hk2054 發表於 2018-2-13 15:17

CPU 8pin + 4pin

回覆  Man@MFHK
本來諗住買FSP PT系列
不過淘寶D店唔做FSP模組線(佢地話好麻煩)
所以最後都係買左EVGA 850 ...
大和雅也 發表於 2018-2-15 19:35

都有考慮過FSP,始終係自家出品,不過睇評價雖然FSP都無乜人插但整體上EVGA呼聲比較高,同埋EVGA售後始終多左佢總公司保障唔一定要睇代理面色,信心比較高。
仲有EVGA G3系得150mm長真係同級最短,呢樣先最屈機。

回覆  Man@MFHK
講得無錯阿師兄...FSP好多年前已經用過
不過扁線真係好難走線就轉左第二個牌子..

不過而 ...
大和雅也 發表於 2018-2-15 20:36

扁線反而難走線?
我覺得EVGA原裝線硬到鐵線咁仲硬過Neo Eco II既非模組線。

我唔夠高裝D15
GetA_Life 發表於 2018-2-16 01:40

你咩U先?
換完發現其實D15都唔係咁必要,睇你粒U本身有幾熱