回復 19 #kenleung369

硬解引撃追唔上, 一播4k 就出事

via HKEPC Reader for Android

AM1加用塊ITX DC底板
有PCIEX16+可以用普通DDR3 RAM+AMD內顯
做HTPC好過哂個堆J1XXX,N3XXX ...
kenleung369 發表於 2018-9-19 10:39

硬解輸幾皮, 唔通插塊GT1030落去...?

回復 roytam1

AM1 有埋xp driver, 工控一流

via HKEPC Reader for Android
zgmfx12a 發表於 2018-9-19 13:09

係,我而家部DVR recorder無痛升級260u+880G做AM1 5350

AM1做公司文書機都LAGLAG地,冇眼睇

terry_wai 發表於 2018-9-19 18:28

3年前的低價CPU, 你想快過今日i7?

terry_wai 發表於 2018-9-19 18:28

公司文書機慢嘅主因係harddisk
換SSD自然會快

回覆 24# terry_wai

開多幾個網加多個excel都lag要求唔算高,雖然公司係用最廢嗰粒APU

回覆  terry_wai

開多幾個網加多個excel都lag要求唔算高,雖然公司係用最廢嗰粒APU ...
terry_wai 發表於 2018-9-20 11:01

Sempron 2650得2核1.45GHz,當然唔快啦。

回覆 21# zgmfx12a

玩得4K的人,我估都唔會用AM1做播放機咁搞笑掛
大部分人都係睇1080P,夠用啦

回覆  terry_wai

開多幾個網加多個excel都lag要求唔算高,雖然公司係用最廢嗰粒APU ...
terry_wai 發表於 20-9-2018 11:01 AM

你都未見過公司機廠機得 E2140 2GB RAM 160GB HDD 行Win7 開Chrome  

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - Android(2.3.4)