回覆 4# qkuser

我都係咁諗
ITX板用料好DD、賣又賣得貴D

或咁樣啦, 用緊itx嘅師兄可否分享下用咗幾耐 ,塊板是否健在?

我自己

1.25 年, 己壞

via HKEPC Reader ...
Maxilogic 發表於 2018-10-5 18:51

ITX 300蚊又有 3000蚊又有, 有咩好討論

大陸廠B75 ITX用到依家仲未壞

太多變數, 廠商又唔會公佈每塊版既銷量同維修率, 變左都市傳說

注意散熱,其它聽天由命

via HKEPC Reader for Android

2012年用ITX板砌左一部 24x7 放屋企 VPN, web + sync dropbox 嘅server, 到而家無病無痛仲用緊,  1SSD + 2HDD

10年, minix + AMD
4年, H77 + 4770 Intel

不過少用.
對ITX 情有獨中

樓主部itx係咪用黎打機多?仲要係細箱,細牛?

唔打機,只係用嚟做文書,35W CPU, dc-atx power supply 用下面這種機箱, 除咗正面和背面上下左右都是 網格, 向上有一邊會畀2.5吋hdd遮住, 但 另一邊 面開揚

回覆 18# tom0079
ScreenHunter_386 Oct. 07 10.01.jpg

一直都用itx. 好似都未試過壞。反而hd就死雞幾隻  。其實所有電子都係靠手神。

via HKEPC Reader for A ...
ww9876 發表於 2018-10-5 21:47

x2

一塊b75裝1230v2 係公司 用sfx牛350w
一塊b75裝2500k 送比朋友 用1u牛200w
一塊h81裝4980hq 自用 用外置電源直插200w
一塊h81裝g3258 阿哥用。外置牛直插180w
一塊h110m裝6700k 家用 技加箱仔一體牛180w

上面有三塊用左三年,仲全部都係二手,未壞過