[電源器] 想換火牛有冇介紹

部機15年底砌個SPEC如下
I5 4460
8GB RAM
H81M-P33
牛:Power Com PS530 Plus

近排玩assassins creed odyssey
有時FPS 突然drop到落個位數1,2秒 跟住又上番去average
火牛風扇有出風但感覺都幾熱 (冇用program睇隻牛幾度)
但似係隻牛死死地咁.
係咪夠期要換, 換既話有冇介紹,謝謝!!

點解近排好似唔少人LAG機會賴火牛....
係都懷疑你粒U/RAM/GPU有問題先啦....

tuyylihk 發表於 2018-10-29 15:27

唔該晒呢位會員解答,好有參考性

樓主隻牛的確係唔夠正
講到尾都係身痕想換牛姐
可惜你冇比budge咁就當你要住neoeco先

via HKEPC Reader for Android

I5 4460
8GB RAM
H81M-P33

近排玩assassins creed  ...
hatsukoi1122 發表於 2018-10-29 15:19

而家天氣唔係咁熱,你個Sepc又唔係勁,
隻GTR火牛出風感覺都幾熱,即負載高,係時候要換!
平貴自己揀
Antec NX550 AN-PS-NX-550 550W 80Plus Bronze  $398
Antec NE550G NeoEco Gold AN-PS-NE-550G 550W 80Plus Gold  $549

tuyylihk 發表於 2018-10-29 15:27

有專家話hd放得多野部電腦著火呀

I5 4460
8GB RAM
H81M-P33

近排玩assassins creed  ...
hatsukoi1122 發表於 2018-10-29 15:19

樓主果隻根本煙花牛黎

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - Android(2.3.4)

u mean GTX1060?

我都用開antec,幾年都無壞

而家天氣唔係咁熱,你個Sepc又唔係勁,
隻GTR火牛出風感覺都幾熱,即負載高,係時候要換!
平貴自己揀
Ant ...
sport 發表於 2018-10-29 17:32

唔好意思,唔係好熟火牛,想問有咩分別?