[開箱] 產能不足嘅時期砌intel~終於砌完~好有成功感

本來暑假個陣砌i7 8700,但見個顯示卡價錢一路冇落,諗住等下九月後先砌機,
點知又遇著intel一個產能不足嘅消息,CPU係咁升。
原本打算出R7但自己對AMD又冇咩信心,人老都係穩陣d好,
於是乎就趁貴出i5 9600K(呢個價我承認係有d貴,冇辦法仲平過8600k),
算la煩咗半個月,都係買intel,一路砌一路開箱lol~~好興奮
配置如下:

CPU:I5 9600K
MB:ASUS ROG Z390 GAMING-H
RAM:G. SKILL RGB 3200 8G x2
DISPLAY CARD:ASUS CERBERUS 1070TI 8G
SSD:SAMSUNG 970 EVO 250G
HHD:TOSHIBA 6T 企業版 (600E)
POWER:ANTEC HCG-650W GOLD
CPU FAN: NOCTUA NH U12S
CASE: Define C TG
TOTAL: $134xx

首先全家福lol一部機一次咋~值得留念,順便淘寶顯示卡支架同燈條

同一個老豆嘅風冷

底版又貴,U又貴 Ram又貴,.算拉幾年後又升級LOL

H同F版分別在於多編程RGB同燈效同水冷接頭

呢個機箱都係煩咗一段時間,冇辦法,佢係咁多隻牌子唯一
一個係前置底部成塊濾網抽出,方便清理,同埋個對流風冷設計好,
最緊要係全部風扇全速運行都好靜!

邊個話宜家買GTX唔抵呀?1070ti都ok 呀,我唔係追求3A大作
而且RTX又有bug同埋四千起跳個幾塊牌子都麻麻地

尾聲la~~後面唔影拉走線好複雜lol~

大成功,搭配兩條燈條,但下場係10分鐘後拆咗一條lol好撐眼~

係咁跑下格仔先。。測試下。btw AS SSD個分數唔準,跑埋samsung自家軟件讀取都有3400幾

CPU (2).png

crystal disk 7-11-18.png

taobao 9600k 正式版散片好平

本來暑假個陣砌i7 8700,但見個顯示卡價錢一路冇落,諗住等下九月後先砌機,
點知又遇著intel一個產能不足 ...
kawachen 發表於 2018-11-4 15:53

樓主你砌喇砌得掂intel?砌完有幾舒服同興奮?仲有你砌完唔自拍留念GE?無相無真相呀!

樓主你砌喇砌得掂intel?砌完有幾舒服同興奮?仲有你砌完唔自拍留念GE?無相無真相呀! ...
甜心癡癡糖 發表於 2018-11-4 16:14

upload緊呀CHING LOL

你機箱同我一樣

你機箱同我一樣
pnedved 發表於 2018-11-4 16:22

本來 諗住MESHIFY C但噪音好勁,同埋前置濾網好難打理

樓主你砌喇砌得掂intel?砌完有幾舒服同興奮?仲有你砌完唔自拍留念GE?無相無真相呀! ...
甜心癡癡糖 發表於 2018-11-4 16:14

"砌完有幾舒服同興奮?"
I5 4440 > i5 9600K  

人老穏陣就廠機啦
其實係WINDOWS 累事姐...
AMD 性價比唔錯...

人老穏陣就廠機啦
其實係WINDOWS 累事姐...
AMD 性價比唔錯...
slim0080 發表於 2018-11-4 16:55

廠機價錢更加唔抵同埋用料唔知點,雖然懶,有時候都要自己落手好d

"砌完有幾舒服同興奮?"
I5 4440 > i5 9600K
taifung 發表於 2018-11-4 16:54

o米咁la~6C6T~唔係打機為主ok喇~haha~