[開箱] 都唔知買機箱送火牛定買火牛送機箱

事源早排見到d RAM平, 決定砌部機個sever+nas, 當然用itx箱啦, 耐何itx箱幾細都有, 但support多3.5 hdd嘅箱真係少之又少。
搵左一大輪決定買姑啦媽士打隻elite 110架啦, 唸住350蚊幾抵架啦, 唯一一隻itx箱可以放到3隻3.5" hdd 行raid 5

上個星期屎忽痕遊下tb睇下有無無聊玩具買下, 點知俾我望到哩隻野Thermaltake 超特價, 夠膽死機箱連80plus 金牌500w 賣480人仔, Thermaltake 喎大佬,唸都唔唸沖左, 送到落黎計埋運費大約600HKD, 而TR2 price.com.hk 報價最平都$560.....

體積大過elite 110, 最多可以放2x 3.5" hdd + 2x 2.5" hdd
行raid 1 算數xd

你仲去黃金????

ps: Toshiba MG05 隻8T 嘈到離晒譜......後悔買左佢....

平到

唔記得講, 個120 一體水都係淘返黎
我唸都無唸過Jonsbo出散熱, 仲要外型幾好睇下
199 人仔

我仲睇緊隻antec p50
不過matx好似大少少

via HKEPC Reader for Android

我仲睇緊隻antec p50
不過matx好似大少少

via HKEPC Reader for Android
ioio999 發表於 2019-1-10 20:02

如果你要用ATX牛, 其實itx matx 分別都唔係好大
反而大細部影響散熱, 哩隻幾唔錯, 3邊入風
裝埋GPU 散熱相信都唔錯

反而itx/matx 太少 system fan 插位係問題

家陣2400G 出電視睇4K 一流呀

回覆 3# kennyleunghk

淘水冷真係未試過. 黎緊會玩下

Server行水冷仲要係淘佬貨咁勇?

回覆  kennyleunghk

淘水冷真係未試過. 黎緊會玩下
ioio999 發表於 2019-1-12 11:28

大陸要收入口稅,但係計番都平過香港買,香港食水太深,呢隻用緊黎壓R5 2600 4.2GHZ@1.325V,唔過60度

咁多人買 mybook 拆就咁解。

5400rpm
He

大陸要收入口稅,但係計番都平過香港買,香港食水太深,呢隻用緊黎壓R5 2600 ,唔過60度
...
隨機人生 發表於 2019-1-12 21:58

入咩口稅丫,用曬大陸料咪唔洗稅囉...