[主機板] INTEL 宜家買新既仲衰過買舊既?

【H310C 翻版】14nm 改回 22nm Intel 或將以 B365 取代 B360 晶片組

即係我買新既反而 DOWN 左 GRADE

回復 1 #doggiestyle

反正pch嘅作用大不如前, 換番22nm留番14nm 產能俾cpu又用得番win7, 反而多一個賣點

via HKEPC Reader for Android

回復 doggiestyle

反正pch嘅作用大不如前, 換番22nm留番14nm 產能俾cpu又用得番win7, 反而多一個賣點

via ...
zgmfx12a 發表於 2019-1-13 21:33

其實點樣裝唔到 WIN7
就咁 GOOGLE D 人淨係話 USB
好似以前咁自己加 DRIVER 都唔得

其實點樣裝唔到 WIN7
就咁 GOOGLE D 人淨係話 USB
好似以前咁自己加 DRIVER 都唔得  ...
doggiestyle 發表於 2019-1-13 21:37

內顯支援win7先係重要

回復 doggiestyle

via ...
zgmfx12a 發表於 2019-1-13 21:33

我 SEARCH 完啦
煙條 冇出 USB3.1 既 WIN7 DRIVER ,所以加都冇得加
你話唔係 M$ 利益輸送比 煙條我就唔信

但如果係咁 ,B365 用得返 WIN7 ,即係 冇 USB3.1
即係真係 DOWNGRADE

回復 3 #doggiestyle

H310同B360 係冇win7嘅usb driver, 變相所有底板直出嘅usb port都廢哂, 而家I記將H110同H270改名做H310C同B365, 即係俾番win7 usb driver, 咪装得番win7

回復 4 #freefdhk

UHD630 未有driver, UHD620反而已經有完美破解, 不過desktop可以自已加display card, 冇乜人care I記個垃圾igpu

等緊B365 同 i5-9500 出

等緊B365 同 i5-9500 出
seaangel 發表於 2019-1-13 22:18

https://benchlife.info/intel-b36 ... 14nm-b360-12132018/

zgmfx12a 發表於 2019-1-13 22:23

我唸我可以同人地講想用 WIN7 就買返 RYZEN
咁得閒等到第二季 ZEN2 都出了