除左ram, 火牛, 底板, ssd , 水冷, 機箱外
其他野都冇伏既

回覆 1# henrywong2007

Z390 供電普遍比z290 堆料  (好d)   張list 咁又唔知佢比咩板你
主機板z系只係用比2666MHz RAM ,根本唔夠皮
SSD 又係唔勁果d
火牛只係最普通既80+ , 銅牌金牌都無
最嚴重既係120冷排壓唔住粒9900k既熱情

如果你想用同樣預算, 你可去"砌機組合"果邊問其他ching拎意見

回覆  henrywong2007

Z390 供電普遍比z290 堆料  (好d)   張list 咁又唔知佢比咩板你
主機板z系只係 ...
happychanbb 發表於 2019-1-29 04:36

乜有Z290?

回覆  henrywong2007

主機板z系只係 ...
happychanbb 發表於 2019-1-29 04:36

唸條list條友好明顯計過晒數
專登用120mm冷排, 知到一定壓唔住粒9900k, 一定會自動降頻
咁火牛都唔駛咁大watt數, 底板供電又唔駛理
你話幾絕丫

9900K用ANTEC K120就真係死得

原來咁伏

免費兼送上門就無伏

唸條list條友好明顯計過晒數
專登用120mm冷排, 知到一定壓唔住粒9900k, 一定會自動降頻
咁火牛都唔 ...
Baggio3go 發表於 2019-1-29 05:02

真係識野既人呢個價就唔會勉強9900k
降9700k多出來錢d upgrade下其他野
買條tridentZ 3200MHz以上
650W牛 銀牌以上
最低限度240排
解決左問題先

強行出9900k, 9900k識飛都冇用!
用番高頻ram 玩任何單核測試都秒到佢粒9900k
玩單機fps數都高d
工作室多工另計 不過多工平d有2700X

via HKEPC Reader for Android

其實個list 無講過有超頻
同埋萬三蚊砌埋俾你黎講
你想要全部都頂班野??

莫忘記price.com.hk 張卡已經$5680, i9 $4000
淨返三千零可以報齊d硬件都幾叻下架啦